Quantcast

V. Pranckietis įvertino kadencijos darbus: šitas Seimas – sėkmė Lietuvai

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis kaip sėkmę Lietuvai vertina savo kadenciją įpusėjusio parlamento darbą.

„Kaip sėkmę Lietuvai“, – antradienį Seime žurnalistams sakė politikas, paprašytas įvertinti parlamento darbą.

Spalio 9 dieną sueina dveji metai, kai Lietuvoje vyko parlamento rinkimai ir buvo išrinkta dabartinė valdančioji dauguma.

V. Pranckiečio teigimu, pagrindinis pasiekimas – kad imtasi spręsti klausimus, kurie anksčiau nebūdavo liečiami.

„Nepriklausoma nuo ankstesnių valdžių didelė frakcija turi teisę spręsti ankstesnių problemų palikimą. Tarkime, nepotizmo klausimai, valstybės įmonių valdymas – tai buvo nepajudinami klausimai. Jie pajudinti ir labai sėkmingai Lietuvai“, – pagrindinius Seimo darbus vardijo jo pirmininkas.

Valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis įpusėjusią kadenciją taip pat vertino gerai.

„Mes, kaip valdanti dauguma, darome viską, ką esame pažadėję, ne viskas galbūt pavyksta, yra klaidų. Bet mūsų neapkaltins, kad ši valdančioji dauguma nebando vykdyti pažadų tose galimybėse, kokias mes turime, tikrai darome visus sprendimus“, – tvirtino jis.

„Manau, ateina laikas, kada visiems tiems sprendimams, kurie priimti, reikia suteikti kokybės ženklą“, – pridūrė R. Karbauskis.

Tuo metu didžiausios opozicinės konservatorių frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis teigė, kad esant šiai valdžiai situacija tik blogėja.

„Blogyn. Tokio chaoso net blogiausiame sapne negalėjome įsivaizduoti, koks dabar yra prasidėjęs“, – antradienį žurnalistams Seime sakė parlamentaras.

„Praktiškai visos vadinamosios reformos yra keliančios didžiulį susipriešinimą visuomenėje, paimkite bet ką – aukštąjį mokslą, vidurinį mokslą, atlyginimus, mokesčių pertvarką. Į bet kurią sritį beskime pirštu, akivaizdu, kad tai neparuošta, nepasiruošta, ir situacija tokia, kad visa visuomenė skęstame pelkėje“, – tvirtino jis.

Anot G. Landsbergio, nepasitvirtino ir skaidresnės politikos lūkestis.

„Ištrinti Vyriausybės pasitarimų įrašai, Registrų centras, kuris uždraudžia žurnalistams gauti informaciją, galimos, dar neįtvirtintos nuostatos, kurios galėtų politizuoti LRT valdymą – tai yra antiskaidrumas. Pritarčiau prezidentės išsakytai pozicijai, kad jeigu taip tęsis, tai mes sukame Rytų kryptimi“, – sakė jis.

2016 metų spalio 9 dieną įvyko pirmasis Seimo rinkimų turas. Darbą naujai išrinktas parlamentas pradėjo tų pačių metų lapkričio 14 dieną. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
"Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis kaip sėkmę Lietuvai vertina savo kadenciją įpusėjusio parlamento darbą" - nespirgėk prieš laiką, 'konservai' DAR nesusodinti.

Anonimas

Anonimas portretas
šitas Seimas – nelaime Lietuvai !!!!!!!!!!!!!!!!

Vyksta pokyčiai kurie man

Vyksta pokyčiai kurie man portretas
patinka , o opozicija suprantu trokšta , kad niekas nesikeistų , nes jiems laaaabai gerai buvo gyventi ? Taigi ,pone Landsbergi, pačių traukinys, tikiuosiu per visus rinkimus vėl nuvažiuos. Nenoriu stagnatorių dirbančių privačiam verslui ir fondams. LVŽS sėkmės.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių