Quantcast

V. Pranckietis palieka „valstiečius“, žada grįžti, kai nebeliks R. Karbauskio

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ketvirtadienį planuoja Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) Kauno rajono skyriui įteikti pareiškimą, kad palieka partiją.

„Esu parašęs pareiškimą, šiandien vakare turime LVŽS Kauno rajono skyriaus susirinkimą, kuriame aš tą pareiškimą, kad išstoju iš sąjungos, pateiksiu ir tikiuosi, kad skyrius patvirtins“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė parlamento vadovas.

Jis teigė šį žingsnį darąs, nes nenori suteikti galimybės pašalinti jį iš partijos.

„Šį pareiškimą teikiu atsižvelgdamas ir į tai, kad partijos Etikos komisija pasakė, kad viskas yra etiška ir gerai, tačiau kada partijos pirmininkas pasako, kad ne, mes šalinsime, todėl, kad nebūtų tokios galimybės ir garbės suteiktos pašalinti mane, pats ir pasitraukiu“, – sakė Seimo pirmininkas.

V. Pranckietis teigė, kad į LVŽS grįžtų, jeigu joje nebebūtų dabartinio lyderio Ramūno Karbauskio. Anot jo, tai leistų partijai tapti demokratine organizacija.

Visus žmones, kurie galėjo būti konkurentais arba kandidatais į partijos pirmininkus, buvo pasistengta vienokiu ar kitokiu būdu patraukti.

„R. Karbauskis turėtų pasitraukti iš partijos ar bent iš partijos vadovų, tada partija galėtų tapti demokratiška ir toliau eiti į kitus rinkimus labai sėkmingai“, – sakė parlamento pirmininkas.

Jo teigimu, „valstiečiai“ paklūsta pirmininko valiai ir balsuoja taip, kaip jis nurodo, o oponentai ir galimi konkurentai yra pašalinti iš kelio.

„Visus žmones, kurie galėjo būti konkurentais arba kandidatais į partijos pirmininkus, buvo pasistengta vienokiu ar kitokiu būdu patraukti“, – tvirtino V. Pranckietis.

Anot jo, R. Karbauskis nevengdavęs kelti ultimatumų LVŽS frakcijos nariams. Seimo pirmininkas sakė, kad opozicijai reikalaujant atlikti parlamentinį tyrimą dėl žemės ūkio, didelį agroverslą turintis „valstiečių“ lyderis pagrasino paliksiąs „valstiečių“ frakciją, jeigu toks tyrimas bus.

V. Pranckietis sakė neplanuojantis trauktis iš politikos, žada dalyvauti kitų metų Seimo rinkimuose. Jis teigė sulaukęs ir kitų partijų pasiūlymų prisidėti prie jų, bet kol kas stoti į jokią organizaciją neplanuoja.

„Kada tapsiu nebe partijos nariu, manau, kad būsiu daug laisvesnis ir labiau priimtinas ir kitoms partijoms, tada laisvai galėsiu sakyti, kad atstovauju visam Seimui“, – tvirtino V. Pranckietis.

LVŽS penktadienį rengia tarybos posėdį, per kurį žada svarstyti V. Pranckiečio šalinimo iš partijos klausimą, nes šis nevykdo partijos valdybos ir tarybos priimtų sprendimų.

„Valstiečių“ taryba yra pritarusi liepą keturių partijų pasirašytam koalicijos susitarimui. Pagal jį parlamento vadovo postas priklauso nebe „valstiečiams“, o „socialdarbiečiams“.

V. Pranckietis trauktis iš Seimo pirmininko pareigų atsisako, teigdamas, kad jo postas „socialdarbiečiams“ perleistas kerštaujant jam dėl to, kad nepataikavo LVŽS lyderiui.

Liepą V. Pranckiečio elgesį svarsčiusi LVŽS Etikos ir procedūrų komisija nutarė, kad jis etikos nepažeidė.

Tuo metu partijos lyderis R. Karbauskis yra sakę, kas V. Pranckietis turi būti pašalintas iš LVŽS, nes nesilaiko jos įstatų, kad partijos nariai privalo įgyvendinti jos programą, laikytis įstatų ir vykdyti valdymo organų sprendimus, gerbti kitų LVŽS narių teises, pažiūras ir orumą, neveikti prieš kitą partijos narį, viešajame ir privačiame gyvenime laikytis geros moralės normų.

„Valstiečiai“ yra surinkę parašus, reikalingus pradėti nepasitikėjimo procedūrą Seimo pirmininku, tačiau projekto neregistravo.

Norint Seimo pirmininką pašalinti iš pareigų dėl nepasitikėjimo reikia ne mažiau kaip 71 balso „už“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
Turetu nesdintis is seimo .

Kęstas

Kęstas portretas
Stumdosi prie lovio. Kodėl Lietuvą valdo oligarchai Mockus su Numavičium? "Turime paklausti, kodėl vyriausybės atrodo nefunkcionalios ir kodėl politikai nesiima veiksmų. Iš dalies atsakoma, kad standartiniai kapitalistinės sėkmės rodikliai, paprastai mokomi verslo mokyklose, pavyzdžiui, aukštos akcijų kainos, gali sukurti paskatas susilpninti vyriausybes ar apeiti jas. Pvz., siekdami verslo tikslų, vadovai gali padaryti viską, kad išvengtų mokesčių, privilioti pajėgius asmenis iš viešojo sektoriaus ir lobizuoti dideles subsidijas." Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

V.L

V.L portretas
Kazin pranskietis ar skaito komentarus???
VISI KOMENTARAI 49

Galerijos

Daugiau straipsnių