Quantcast

V. Pranckietį nuversti norintis R. Karbauskis sutiktų palaukti tyrimo išvadų

Sprendžiant dėl Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio pašalinimo iš pareigų, valdantieji sutiktų palaukti Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) tyrimo išvadų, jei tai padėtų sutelkti opozicijos balsus, sako Ramūnas Karbauskis.

Žinių radijui „valstiečių“ lyderis trečiadienį tvirtino, kad tyrime dėl parlamentarės Irinos Rozovos turėtų būti išnagrinėtas ir V. Pranckiečio atsakomybės klausimas, kai šis, prieš pusantrų metų gavęs parlamentarei nepalankią Valstybės saugumo departamento pažymą, apie tai neinformavo Seimo vadovybės ir visuomenės.

„Per mėnesį tai galima padaryti. Tad jei bus taip, jei opozicija pasakys, kad mes pasirengę tą klausimą svarstyti labai rimtai ir neblokuosime visais būdais sprendimų dėl Seimo pirmininko pasikeitimo, jei bus išvados to tyrimo neigiamos, tokiu atveju mes galime palaukti to tyrimo“, – teigė R. Karbauskis.

NSGK nusprendė inicijuoti parlamentinį tyrimą dėl I. Rozovos nuslėptų ryšių su Rusijos diplomatais, kai susipažino su 2018 metų sausį Seimo pirmininkui V. Pranckiečiui išsiųsta Valstybės saugumo departamento pažyma apie parlamentarę. Dokumente rekomenduojama neišduoti politikei leidimo dirbti su įslaptinta informacija.

Seimo pirmininkas stebėjosi, kodėl parlamentinis tyrimas inicijuojamas tik dabar, nes jis pats nurodė perduoti informaciją Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui dar prieš pusantrų metų.

Opozicija teigia, kad valdantieji planuojamą parlamentinį tyrimą dėl I. Rozovos bandys nukreipti į Seimo pirmininką.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos vadovas ragina trauktis V. Pranckietį iš pareigų, nes valdantieji sutarė šį postą perleisti Lietuvos socialdemokratų darbo partijai. Parlamento vadovas pats atsistatydinti atsisako kaltindamas R. Karbauskį keršto siekiu.

„Valstiečiai“ yra surinkę parašus, reikalingus pradėti nepasitikėjimo procedūrą Seimo pirmininku, tačiau projekto neregistravo.

Norint Seimo pirmininką pašalinti iš pareigų dėl nepasitikėjimo reikia ne mažiau kaip 71 balso „už“.

R. Karbauskis teigia, kad opozicijai nesutinkant palaikyti tyrimo, balsavimas gali būti surengtas dar rugsėjį.

LLRA-KŠS spaudimo dėl I. Rozovos nedaro

Valstybės saugumo departamento (VSD) pažymoje minima Seimo narė I. Rozova niekaip nesusijusi su Lenkų rinkimų akcija – Krikščioniška šeimų sąjunga (LLRA-KŠS), sako „valstiečių“ lyderis R. Karbauskis. Pasak jo, tai, kad ryšius su Rusijos diplomatinio korpuso atstovais nuslėpusią LLRA-KŠS frakcijai Seime priklausančią ir Rusų aljansui atstovaujančią I. Rozovą bandoma susieti su valdančiojoje koalicijoje esančia LLRA-KŠS yra tik opozicijos inspiruotas politinis veiksmas.

Bandymas Lenkų rinkimų akciją pritemti prie šio klausimo, Rozovos šiuo atveju, yra grynai politinis veiksmas ir jis ateina iš opozicijos.

Politikas tikina, LLRA-KŠS dėl I. Rozovos spaudimo „valstiečiams“, grasinant pasitraukti iš koalicijos, nedaro, nes, pasak jo, visi supranta, kad kiekvienas žmogus prisiima asmeninę atsakomybę.

„Bandymas Lenkų rinkimų akciją pritemti prie šio klausimo, Rozovos šiuo atveju, yra grynai politinis veiksmas ir jis ateina iš opozicijos. Šioje situacijoje klausimai, kurie kyla – būtent dėl opozicijos elgesio“, – „Žinių radijui“ sakė R. Karbauskis, pridurdamas, kad galutinis sprendimas dėl apkaltos I. Rozovai bus padarytas atlikus tyrimą.

„Jei tyrimas duos rezultatą tokį, kad mes turime sudaryti specialią komisiją ir turime nagrinėti apkaltos klausimą, – taip ir bus padaryta. Užtikrintai galiu pasakyti, kad nei Lenkų rinkimų akcija, nei kas nors kitas neatsistos skersai kelio ir nesakys, kad mes išeinam, jeigu jūs tą darote. Visi suprantame, kad atsakomybė kiekvieno žmogaus yra asmeninė, o Lenkų rinkimų akcija su tais dalykais nieko bendro neturi“, – kalbėjo politikas.

„Manau, ar tai būtų Valstiečių žaliųjų sąjungos narė, ar Lenkų rinkimų akcijos – kiekviena partija supranta, kad turi labai atsakingai žiūrėti į šiuos dalykus“, – apibendrino „valstiečiųׅ“ lyderis.

ELTA primena, kad Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK), išnagrinėjęs VSD pateiktą informaciją, kodėl nebuvo suteiktas leidimas I. Rozovai dirbti su slapta informacija, nusprendė kurti laikinąją Seimo tyrimų komisiją, kurioje bus aiškinamasi, ar gali būti jai pradėtas apkaltos procesas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius

Saulius portretas
Pranckietis pirmą ir paskutinį kartą pakliuvo į seimą. Kitos partijos bijos su juo susidėt, nes jis tyliai ant įšliaužęs pradeda šmeižt jį atvedusią partiją...

deinis

deinis portretas
Dėl kažkokios moters sukeltas toks armideris ,atrodo ,kad rimtų problėmų nėra ,imkitės spresti iš kur paimti pinigų o neturint dalinti vaikams mokytojams ,pensininkams nebereikia ,total košmaras
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių