Quantcast

V. Mitalas giria V. Zelenskio sprendimą ir sako, kad G. Nausėda dėl partnerystės krūpčioja

Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui užsiminus apie galimybę leisti šalyje tos pačios lyties porų sąjungas, Lietuvoje partnerystę įteisinti siekiančios Laisvės partijos atstovas Vytautas Mitalas sako pasigendantis šalies vadovų lyderystės šiuo klausimu.

„Zelenskis savo veiksmu parodė kryptį, kad Ukrainą įsivaizduoja laisvą, demokratišką ir liberalią europine prasme, – Žinių radijui trečiadienį sakė Seimo vicepirmininkas. – Lietuvoje, tuo tarpu, Seime pateikimui pritarė, bet iš aukštų valstybės vadovų tas pats mūsų prezidentas, deja, krūpčioja nuo šito klausimo, nors ir prieš rinkimus sakęs, kad tikrai užstos kiekvieną, kuris yra silpnesniojo pozicijoje.

„Dabar atrodo, kad tuos priešrinkiminius pažadus pamiršo ir jam šitas klausimas neatrodo toksai svarbus, spręstinas, ir čia lyderystės nėra“, – pridūrė V. Mitalas.

Mūsų prezidentas, deja, krūpčioja nuo šito klausimo, nors ir prieš rinkimus sakęs, kad tikrai užstos kiekvieną, kuris yra silpnesniojo pozicijoje.

Pasak jo, Laisvės partijos politikai ir toliau sieks įteisinti civilinę partnerystę, tačiau sakė negalintis pasakyti, kada tai galėtų pavykti.

„Tai yra labai sunku padaryti, bet mes ties tuo dirbame. Padarysime viską, kas mūsų galioje, tikiuosi, kad ir kiti aukščiausi valstybės vadovai taip pat padarys viską, kaip kad Zelenskis, štai, mums rodo, kad reikia daryti“, – sakė politikas.

Seimas gegužę ėmėsi nagrinėti du alternatyviai teikiamus projektus, kuriais siekiama reguliuoti kartu gyvenančių nesusituokusių asmenų santykius: civilinę sąjungą porai leidžiantį sudaryti Civilinės sąjungos įstatymo projektą ir konservatyvesnių politikų parengtas Civilinio kodekso pataisas dėl „artimo ryšio“.

Civilinės sąjungos įstatymo projektą kaip kompromisinį pateikė partnerystės įteisinimą remiantys valdančiųjų frakcijų atstovai, o Civilinio kodekso pataisas dėl artimo ryšio įteisinimo – grupė prieš partnerystę pasisakančių parlamentarų.

Abiems projektams Seime pritarta pateikimo stadijoje.

Prezidentas Gitanas Nausėda yra sakęs, jog labiau palaikytų konservatyvesnį „artimo ryšio“ projektą, nes jis visuomenėje sukeltų mažiau priešpriešos.

V. Zelenskis, reaguodamas į elektroninę peticiją, raginančią įteisinti tos pačios lyties asmenų santuokas, pranešė nurodęs vyriausybei išnagrinėti peticijoje keliamas problemas ir informuoti jį apie sprendimus.

Jis taip pat pabrėžė, kad vykstant karui su Rusija negali būti keičiama šalies konstitucija, kurioje santuoka įvardijama kaip vyro ir moters sąjunga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dilema;-Meiteli kur begsi su LGBTQ ist rusas chochliandija

Dilema;-Meiteli kur begsi su LGBTQ ist rusas chochliandija   portretas
denacifikuos ir depedofilins -ten kelias uzdarytas , iki amerikos toli ..o iki lenkijos manau nedabegsi , pakely partizanai patrijotai tave pasigaus....

maidanas 1

maidanas 1 portretas
Zelenskis pabrėžė, kad vykstant karui su Rusija negali būti keičiama šalies konstitucija, kurioje santuoka įvardijama kaip vyro ir moters sąjunga,nes bijo išprovokuoti antro maidano,be to ukrainiečiai yra stačiatikiai ir dėl tų psichinių neleis keisti konstitucijos

Mitalas

Mitalas portretas
seno py de ro negro hemarojus.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių