Quantcast

Po politinės korupcijos bylos nuosprendžio G. Landsbergis laukia prokurorų paaiškinimų

Valdančiųjų konservatorių lyderis, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad po išteisinamojo nuosprendžio „MG grupės“ politinės korupcijos byloje turi pasisakyti prokurorai.

Pats politikas atsisakė vertinti Vilniaus apygardos teismo sprendimą.

„Suprantame, kad tai yra dar nepadėtas taškas, bus kiti etapai ir ypatingai kritiški politikų komentarai gali būti traktuojami kaip kišimasis į bylą. Todėl aš nuo platesnio komentaro susilaikau“, – žurnalistams Seime antradienį sakė G. Landsbergis.

„Pirmiausia įvertinti konkretų šitą teismo sprendimą turi prokurorai. Jie valstybės vardu kaltina, (...) tai jie turi paaiškinti, kaip jie vertina, kas atsitiko“, – pridūrė jis.

V. Mitalas: kyla klausimų dėl politinės korupcijos byloje surinktų įrodymų kokybės

Laisvės partijos, atskilusios nuo Liberalų sąjūdžio, frakcijos seniūnas Vytautas Mitalas sako, kad teismo sprendimas „MG grupės“ politinės korupcijos byloje kelia klausimų dėl ikiteisminio tyrimo kokybės.

„Visa šita istorija palieka tokį neskanų skonį burnoje. Ir ji kelia klausimus apie tai, kaip Lietuvoje yra renkami įrodymai, kaip dirba tos tarnybos, kurios turi dirbti paruošdamos medžiagą bylos nagrinėjimui – Specialiųjų tyrimų tarnyba, prokuratūra“, – Seime žurnalistams antradienį sakė V. Mitalas.

„Vėl ir vėl prisimename tai, ką reikia Lietuvoje sutvarkyti, t.y. teisminį įrodinėjimą, kuris šiuo atveju paliko daugybę žmonių nei pakartais, nei paleistais nuo 2016-ųjų“, – pridūrė jis.

Vytautas Mitalas. L. Balandžio / BNS nuotr.

Anot parlamentaro, kyla klausimas ir dėl itin ilgo teismų proceso, per kurį Vyriausioji rinkimų komisija priėmė nepalankių kai kurioms partijoms sprendimų. Politiko įsitikinimu, byla, pasibaigusi visų kaltinamųjų išteisinimu, buvo naudinga Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai (LVŽS). 

„Aišku, kad tai – didelis klausimas. Bet turbūt kad didžiausia laimė šios bylos kontekste teko valstiečiams-žaliesiems, kurie galėjo Lietuvą valdyti laimėję labai didelį kiekį mandatų praėjusiuose Seimo rinkimuose. Kokia Lietuva būtų buvusi be Valstiečių ir žaliųjų valdymo keturis metus, galime dabar tik spėlioti“, – tikino jis.

Vilniaus apygardos teismas antradienį išteisino kaltinamuosius „MG grupės“, anksčiau besivadinusios „MG Baltic“, politinės korupcijos byloje.

Kaltinimai dėl papirkimų ir prekybos poveikiu siekiant naudingų sprendimų priėmimo buvo buvo pareikšti buvusiam koncerno viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui, kaltinimai kyšininkavimu –  buvusiam Liberalų sąjūdžio lyderiui Eligijui Masiuliui, buvusiam partijos nariui Šarūnui Gustainiui ir buvusiam parlamentarui „darbiečiui“ Vytautui Gapšiui.

Eksliberalas Gintaras Steponavičius buvo kaltinamas piktnaudžiavimu, nesant kyšininkavimo požymių.

Teismas taip pat išteisino kaip juridinius asmenis kaltintus „MG grupę“, Liberalų sąjūdį ir Darbo partiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
O KAIP TAS GAPŠYS TAI JIS PAS USPASKIKA BILOJE ISIVĖLES IŠTEISINAMAS TAI JIS PAS MASIULI ATSIRANDA BILOJE IR VIS VALDŽIOJE SĖDI

JONAS

JONAS portretas
SPIUVIS I VEIDA TAUTAI NUO TEISĖTVARKOS NUOSĖDOS IR VALDŽIUKĖS

Ir taškas

 Ir taškas portretas
Kokių dar paaiškinimų, pasižiūrėk į veidrodį ir pamatysi priežastį.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių