Quantcast

V. Mitalas apie galimą informacijos nutekinimą: kviečiu žmones pasakyti, ką žino

Seimo vicepirmininkas, kalbėdamas apie galimą informacijos nutekinimą dėl Seimo nario mandato atsisakiusio Kristijono Bartoševičiaus atžvilgiu pradėto ikiteisminio tyrimo, ragina ką nors žinančius apie situaciją „nebevalkioti virvės“ ir pateikti paaiškinimus.

„Kviečiu tuos žmones, kurie dar kažko jaučiasi nepasakę, nebevalkioti virvės ir pasakyti ką jie žino, ką jie gali pasakyti, ką jie turi pasakyti, nes yra vieši asmenys“, – trečiadienį Žinių radijui sakė Seimo vicepirmininkas.

Jis taip pat sako neabejojantis, kad prokuratūra įvertins, ar yra pagrindų dėl to pradėti ikiteisminį tyrimą.

„Jeigu prokuratūra mato, kad yra nutekinta informacija ir dėl to verta pradėti ikiteisminį tyrimą, tai ji tą gali padaryti. Ir aš manau, kad ji tą padarys jei įvertins, kad toks dalykas buvo“, – kalbėjo Laisvės partijos narys.

Kviečiu tuos žmones, kurie dar kažko jaučiasi nepasakę, nebevalkioti virvės ir pasakyti ką jie žino.

Generalinė prokuratūra sausio 23 dieną, pirmadienį, pranešė, jog generalinė prokurorė Nida Grunskienė kreipėsi į Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen, kad būtina spręsti leidimo patraukti baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržyti Seimo nario K. Bartoševičiaus teises klausimą tiriant galimą nepilnamečio ir mažamečio asmens seksualinį prievartavimą ir tvirkinimą. Prokuratūra praėjusią savaitę pareiškė įtarimus K. Bartoševičiui galimai tai vykdžius prieš keturis asmenis.

Vėliau paaiškėjo, kad sausio 20 dieną, penktadienį, generalinė prokurorė buvo susitikusi su Seimo pirmininke informuoti apie planuojamą pateikti prašymą dėl Seimo nario neliečiamybės panaikinimo ir galimybių tam sušaukti neeilinę sesiją. Parlamento vadovė tvirtina, kad nei Seimo nario pavardė, nei frakcija per penktadienio susitikimą nebuvo įvardyta.

Seimo pirmininkė antradienį patvirtino vėliau sausio 20-ąją susitikusi su premjere Ingrida Šimonyte, bet teigė apie prokurorės prašymą nepranešusi.

Pati I. Šimonytė teigė, kad apie generalinės prokurorės ketinimą kreiptis dėl Seimo nario imuniteto panaikinimo parlemento pirmininkė jos neinformavo.

Tuo metu N. Grunskienė antradienį Seime žurnalistams patvirtino, jog nei pavardės, nei partinės ar frakcijos priklausomybės parlamento vadovei neįvardino, bet pasakė, pagal kuriuos Baudžiamojo kodekso straipsnius tyrimas vyksta.

Tą pačią dieną komandiruotėje Čilėje buvęs K. Bartoševičius elektroniniu būdu patiekė pareiškimą dėl mandato atsisakymo.

Opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija praėjusį penktadienį kreipėsi į Generalinę prokuratūrą prašydama pradėti ikiteisminį tyrimą siekiant išsiaiškinti, kas galėjo nutekinti K. Bartoševičiui informaciją apie jo atžvilgiu vykdomą tyrimą.

Seimo konservatorių frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė portalui lrytas.lt antradienį nurodė, jog „sulaukusi tam tikrų indikacijų“ su K. Bartoševičiumi kontaktavo jam būnant Čilėje

Pasak V. Mitalo dabar yra svarbu, kad būtų įvykdytas teisingumas bei apsaugotos aukos.

„Pirmas dalykas yra, kad būtų įvykdytas teisingumas, kad prokuratūra atliktų tyrimą, kad tas tyrimas būtų kokybiškai atliktas (...), kad teismas tą teisingumą įvykdytų“, – kalbėjo parlamentaras.

„Antra dalis, kuri siejasi su mūsų, Seimo narių, tiesioginiu darbu, tai yra pasiekti, kad aukos būtų apsaugotos, kad įstatymuose nebūtų palikta spragų“, – pažymėjo jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

va

va portretas
aš tai žinau kad laisvės partijos nariai, konservatoriai ir liberalai patys savo vaikučius atiduoda pedofilams "pasidžiaugti" savaitgaliais, o Mortos mokyklose auginami vaikučiai pedofilams

MITALAI ,

MITALAI ,  portretas
pakabink skelbimą t u r g u j e -- surinksi daugiau "žinovų"

Keista tas

Keista tas portretas
Kad prokurastūrą reikia nuolat raginti, kad ji pradėtų tyrimus, imtų ginti piliečių bei valstybės interesus ir atliktų savo tiesioginę pareigą
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių