Quantcast

V. Landsbergis: priešintis ar nuolankiai atsigulti po Astravo AE?

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos Tarybos posėdyje profesorius Vytautas Landsbergis teigė, kad kol kas nedaroma praktiškai jokių veiksmų, kad Astravo atominės elektrinės (AE) veikimas būtų sustabdytas.

„Paprastai žmogus nelabai gerai jaučiasi, kai aplink jį yra pavojus, su kuriuo jis pats negali susitvarkyti. Tai kad nebūtų to pavojaus, atsiranda instinktyvus noras jį ignoruoti, ne akcentuoti ar net pasiduoti įtikinėjimams, kad tas, kuris akcentuoja pavojų ir grėsmę, yra gąsdintojas, pats išsigandęs be reikalo, keliantis paniką, ir mes susidrovėję traukiamės į krūmus. Ar mes jau ne dabar esame ekstremalioje situacijoje, jei uranas jau kraunamas? Kai pradės veikti, tada susirūpinsime ir kažką darysime. Turėtume nusiteikti žymiai aktyviau ir visiškai nekreipti dėmesio į apkalbas, kad mes tyčia gąsdiname, norime laimėti rinkimus ar panašiai. Pagrindinis klausimas – priešintis ar nuolankiai atsigulti po Astravo AE? Ir į jį dar nėra atsakyta. Imituojamas tam tikras žodinis priešinimas, veiksmų praktiškai nėra“, – šeštadienį kalbėjo V. Landsbergis.

Profesorius teigė pasigendantis daugiau dėmesio Lietuvos išlikimo klausimams.

„Gyvenimas mus lenkia ir problemos mus lenkia. Man norėtųsi didesnio apibrėžtumo ir aiškumo Lietuvos gyvybės ir išlikimo klausimu. Taip vengiama formuluoti didžiąją problemą, kuri yra prieš mūsų šalį, visuomenę ir jos ateitį. Senukas gali pamoti ranka, gal čia kaip nors patrauksime iki pirmadienio. Bet man rūpi, kas bus ir antradienį, ir penktadienį. Jei penktadienį mūsų gali nebebūti, tai manęs visai neguodžia, kad iki pirmadienio dar šiek tiek traukiame, gal ir rodikliai neblogi, kažkas mus pagiria. Paviršutiniai dalykai“, – sakė V. Landsbergis.

Jis paragino visuomenę jausti daugiau atsakomybės už ateitį.

„Nesakau, kad tai atsakomybės stoka, nes visa Lietuvos visuomenė galbūt nejaučia atsakomybės už savo ateitį, tai mes nesame kažkokia išimtis. Mes galėtume būti didesnė išimtis į teigiamą pusę. Truputį stengiamės tokie būti, bet, man regis, per mažai. Man asmeniškai norėtųsi, kad mes nebijotume būti pavojaus, nerimo šaukliais, kurie ne tik signalizuoja, bet ir kviečia į konkrečius veiksmus, pasirengimą tiems dalykams, kurie čia pat stovi už vartų“, – teigė profesorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vladas lukosevicius

vladas lukosevicius portretas
Lansbergis išsiuntė depešą Lukošenkai ir pasveikino su 1 Astrvo AE reaktorius greitu paleidimu .... Lukošenka atsidėkojo ir atsakė ,,,,, nesubinlaižiauk , tik 3 kibirus elektros gausi uždyką ...

Nebereikėtų

Nebereikėtų portretas
Pavėluotai gulti dėl nepadarytų darbų, lansbergiui dabar nereikėtų! Puikiai supranta, kad laiku reikėjo spręsti savo Šalies reikalus, jei norėjo, o galėjo. Nėr ko priešintis traukiniui, kuris nuvažiavo. MAŽIAU kenkti saviem, Valdantiesiems ir pagaliau dirbti žmonėms nuoširdžiai!

Taaaaiiip..

Taaaaiiip.. portretas
Dabar lietuviai jau ne tie kaip kažkada sąjūdžio laikais. Tada visi tikėjo tokiais patriotais, jiems ilgai nieko nereikėjo sakyti. Žmonės stovėjo eilėse kad nusipirkti ,,Sąjūdžio" laikraštį, rinkosi į grupes spręsti kaip geriau organizuot kelionę į Vilnių ar į Baltijos kelią...Visi kaip vienas..Ir kaip baigėsi? Kur mūsų Laisvė? Kur mūsų šalies Gerovė? Išgrobstyta-nugyventa-sunaikinta...O dabar dar veidmainiai gnydos, judai dar drysta išropoje i paviršiu iš savo įslaptinto 75 metams tvarto mėšlo krūvos, mums balsa rodyt?
VISI KOMENTARAI 59

Galerijos

Daugiau straipsnių