Quantcast

V. Landsbergis: pasirinkome teisingai

Lazdijų rajone minimas Europos kelio 25-metis. Būtent čia 1990 metais buvo surengtas Lietuvos sąjūdžio mitingas, reikalaujant atverti vartus į Europą.

Pasak Lietuvos sąjūdžio garbės pirmininko Vytauto Landsbergio, Europos kelio diena svarbi kaip priminimas, kad visos Europos šalys turi būti laisvos.

„Nors Maskvos valdovai kartais mėgina pasišaipyti, kad mes padarėme klaidą, – nieko panašaus. Jie sėdi savo diktatūros baloje, ir ką padarysi – rusų tautai nesiseka. O mes pasirinkome teisingai ir dabar Europos keliu keliaujame, statome savo gyvenimą – kiek pajėgiam, kiek išmanom, su pasisekimais, su klaidomis, bet gyvenimas yra pasikeitęs nepalyginamai.

Europos kelias buvo Lietuvos manifestacija, bet mes turėjome delegatų, svečių abejose sienos pusėse. Tad jis buvo labai svarbus tęstinumas laisvės idėjos ir laisvos Europos, kuri visa turi būti laisva“, – LRT Radijui sako profesorius V. Landsbergis.

Europos kelio jubiliejaus proga Veisiejuose bus pasodintas ąžuolas, Lazdijų bažnyčioje bus aukojamos šv. Mišios, vyks konferencija „Kaip toli nuėjome Europos keliu“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Konservatoriai neturi pinigų žiūronams ?

jonas

jonas portretas
KGB mėšlas,kartu su bendradarbe magnolija,daro viską,kad vėl atsidurtume Rusijos glėbyje.

teisus

teisus portretas
Prof Landsbergis visiskai teisus. Matom, kas dabar darosi Ukrainoje, kuri nera nei NATO, nei ES nare, nekontroliuoja savo sienu, gaila, bet tai nera savaraniska laisva valstybe. Didyis kaimynas nekontroliuojamai per ta 5000 km. ilgio siena varo tankus, sarvuocius ir teroristus
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių