Quantcast

V. Landsbergis: Lietuvoje trūksta siekio susitarti, per daug pykčio ir psichozės

Pirmasis šalies vadovas atkūrus nepriklausomybę Vytautas Landsbergis sako, kad Lietuvoje labai trūksta ramaus siekio susitarti, tai jis išgirdęs ir metiniame prezidento Gitano Nausėdos pranešime.

„Kalba labai turininga ir kelianti daug klausimų, tai nėra čia jokių debatų šioje erdvėje, ir dėl tų klausimų tų debatų irgi šiek tiek nėra arba jie tokie žurnalistiniai, o kad susirinktų ir kalbėtų įtakingiausi politikai, ir ieškotų bendrų nuostatų, to šiek tiek trūksta, apie tai ir prezidentas kalbėjo“, – antradienį žurnalistams Seime sakė V. Landsbergis.

„Man apskritai Lietuvoje kai ko trūksta – ramaus siekio susitarti. Yra per daug pykčio ir psichozės, ir tą ne vien aš matau, daug kas mato, šiek tiek apie tai prezidentas pakalbėjo. Bet (...) reiktų susirinkti siauresniame ratelyje ir kalbėti konkrečiau. Nežinau, kas galėtų inicijuoti tokius pokalbius, įtakingiausių valstybės žmonių pokalbius apie Lietuvos problemas, tikras vidines dvasines problemas“, – komentuodamas prezidento metinį pranešimą sakė V. Landsbergis.

Man apskritai Lietuvoje kai ko trūksta – ramaus siekio susitarti. Yra per daug pykčio ir psichozės.

Šalies vadovas G Nausėda pranešime teigė, kad visuomenės sveikatos krizė „virto sugyvenimo, pasitikėjimo krize“, o politikai klumpa „bevaisių rietenų, neįsiklausymo pasirinkimuose“.

Kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus komentuodamas metinį pranešimą teigė, kad G. Nausėda „apėmė labai platų ruožą, palietė visas aktualiausias problemas“.

„Vidaus reikalai jo (G. Nausėdos) pranešime vis tiek ryškėjo, išryškėjo visos viduje esančios problemos, kurios jaudina mūsų visą tautą. Pozityvus, labai platus (pranešimas), mano bendras vertinimas yra teigiamas“, – reziumavo V. Adamkus.

G. Nausėda Seime skaitė antrąjį savo metinį pranešimą. Tokią pareigą šalies vadovui numato Konstitucija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip taip

taip taip portretas
Kol mūsų tauta tik tokius komentarus rašys, geresnio gyvenimo nesitikėkit

Koziol \\\\\.../////

Koziol   \\\\\...///// portretas
KGB archyvus sklaido nuotraukoje.Jiems tai leidžiama,nes buvusių KGB'isatų nebūna,jie šalia.Ui.

Ožys \\\\\.../////

Ožys  \\\\\...///// portretas
Pats ir kursto visą tą.---Liaudies patarlė,-žydas muša,žydas rėkia ar ne taip draugas ž'berdgi.Kxe kze kxe šunauja.
VISI KOMENTARAI 51

Galerijos

Daugiau straipsnių