Quantcast

V. Landsbergis: Europos Sąjunga bijo V. Putino

  • Teksto dydis:

Pirmasis nepriklausomos Lietuvos vadovas profesorius Vytautas Landsbergis sako, kad demokratiniai procesai Baltarusijoje jau yra prasidėję.

„Dvasia panaši ir teikianti vilčių. Tie krokodilai negali viešpatauti dar 10 metų“, – „Laisvės TV“ sakė V. Landsbergis.

„Demokratinis procesas yra prasidėjęs, tik jis turi katalizuotis į struktūras. Žmonės, kurie nori gyventi savarankiškai, turi išsirinkti savo vadovybę ir vietose, kur yra tik sąjūdžio grupės, turi išrinkti atstovus ir savo parlamentą“, – kalbėjo jis.

Anot jo, laisvė gali pareikalauti aukų.

„Negalime ateiti ir už juos padaryti. Jie jau sudėję aukų, bet laisvė gali pareikalauti ir daugiau aukų. Be reikalo kai kurie gąsdina, kad, jei kai kurie žus, tai jau bus didelė tragedija. Didelė tragedija būna, kai žūsta dešimtys tūkstančių, o mes matėme labai daug kartų, kai žūdavo žmonės. Mes juos gerbiame, prisimename, bet visai nemanome, kad būtų buvę geriau, nebuvę nei sąjūdžio, nei nepriklausomybės, kad tik nebūtų dešimt žuvusiųjų. Taip nėra. Jei einama į kovą, tai kova kartais reikalauja aukų. Žalgirio mūšyje daug daugiau žuvo“, – sakė V. Landsbergis.

Profesorius teigė pasigendantis tvirtesnės ES pozicijos.

„Vidutiniška reakcija Lietuvoje ir labai skysta – ES. Jie bijo V. Putino. Jie dar negavo signalo, ar galima. Jie nėra savarankiški, deja. Pati Europa jau yra pažeistas regionas, kuris taikstosi prie imperatoriaus. Tai nėra gerai“, – „Laisvės TV“ teigė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tu 'dedule'

Tu 'dedule' portretas
amzinas jo tarnas,loji visada jo paliepimu.

Egis

Egis portretas
Artėja rinkimai ir vėl tyla dėl KGBistu sarašu taip elgiasi suskiai ... .

as

as portretas
europa nebijo bet stai koncervagys ir koncervatnyyyyykai tai labai o labiausiai koncervu stabas vos tik pamato putina tuoj isterija istinka......
VISI KOMENTARAI 94

Galerijos

Daugiau straipsnių