Quantcast

V. Čmilytė-Nielsen: Vyriausybės ketinimas pratęsti karantiną yra racionalus ir nuoseklus

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen nuosekliu ir racionaliu laiko Vyriausybės ketinimą trečiadienį spręsti dėl karantino pratęsimo iki birželio pabaigos.

„Aš manau, kad tai būtų nuoseklu. Ši Vyriausybė nuo pat darbo pradžios valdydama pandemiją stengėsi eiti žingsnis po žingsnio, mažais žingsneliais atlaisvinimo keliu“, – „Žinių radijui“ sakė Seimo pirmininkė.

„Tad planas laikytis karantino iki birželio pabaigos man jis atrodo racionalus. Žinoma, kas savaitę reikia vertinti kaip situacija keičiasi“, – pridūrė ji.

Politikės teigimu, epidemiologinė situacija šalyje gerėja, tad į artėjančią vasarą galima žvelgti su optimizmu.

„Vertinant tai, kad vakcinavimo tempai yra geri, kad vis mažėja susirgimų skaičiai, kad hospitalizacijų mažiau – dėl to mes galime tikrai optimistiškai žvelgti į vasarą. Tačiau atlaisvinimai turi būti pamatuoti“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Tai, kad trečiadienį Vyriausybė ketina spręsti dėl karantino pratęsimo, Seime žurnalistams antradienį patvirtino premjerė Ingrida Šimonytė.

„Vyriausybė spręs dėl karantino nutarimo pratęsimo, kadangi tas nutarimas yra daugybę kartų keistas, tai bus išdėstyta tam tikra nauja redakcija, kad visiems būtų lengviau orientuotis. Turbūt siūlysime pratęsti iki birželio pabaigos“, – antradienį žurnalistams sakė Vyriausybės vadovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baisu

Baisu portretas
Prezidentas turi išvaikyti šitą šutvę .Atsirado specialistės visų reikalų.Aplamai partija teisiama ,nusikaltėliai ,gavo kelis mandatus ir vadovauja Seimui ?? Lauk ir kuo greičiau .

Anonimas

Anonimas portretas
Viskas daroma dėl mitingo,nes ta ožka bijo. Visose Europos šalyse atlaisvina karantina,o Lietuvoje atbulai. Susodinti tas vadovaujančias bobas ir į mėnulį išsiųsti,gal protą sugrįž. Nesamonė kokios pasaulyje nerasi tarp normalių žmonių.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių