Quantcast

V. Čmilytė-Nielsen: valdantieji griauna demokratinę valstybę

Liberalų sąjūdžio pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia, kad valdantieji, ignoruodami Vyriausios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) sprendimą dėl susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus, griauna demokratijos principus, mažina politinės etikos standartus bei kuria ydingus precedentus ateičiai.

„Ignoruodama neigiamą VTEK sprendimą dėl susisiekimo ministro, kadenciją baigianti Seimo valdančioji dauguma ir Vyriausybė kuria pavojingą precedentą – valdžioje esančių politikų elgesį vertinti ne iš etikos, moralės, o iš galios ir jėgos pozicijų. Dabartiniai valdantieji teigia, kad politikams Lietuvoje nebereikalingi garbės standartai, nes tam, kad išsilaikytum valdžioje esą užtenka tik mechaniško saviškių palaikymo. Toks ciniškas valdančiųjų elgesys griauna vakarietišką, taisyklėmis ir vertybėmis pagrįstą demokratinės valstybės tradiciją, o šalies gyventojams parodo, jog neetiškai besielgiantys pareigūnai gali likti nenubausti“, – teigia V. Čmilytė-Nielsen.

Liberalė dar kartą perspėjo valdančiuosius, kad jų siūlomas „žaidimas be taisyklių“ ne tik diskredituoja VTEK kaip pagrindinę instituciją, padedančią valstybės politikams viešajame gyvenime elgtis etiškai bei užkertančią kelią atsirasti ir plisti korupcijai, bet ir iš esmės ardo teisinės, demokratinės valstybės pamatus.

„Politikoje taisyklės yra reikalingos tam, kad jų būtų laikomasi, o ne tam, kad jos būtų selektyviai pritaikomos. Menkindami politinės etikos svarbą, pavojingai judame autoritarinės, saugiklių ir įsipareigojimų visuomenei neturinčios valstybės link“, – sako parlamentarė.

Kaip ELTA jau rašė, VTEK trečiadienį nusprendė, kad, priėmęs maitinimo paslaugų apmokėjimą iš Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos, susisiekimo ministras J. Narkevičius pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Francuz

Francuz portretas
Pirmiausia reikia išmėžt iš Seimo sarašinius, ypač tuos, kurie ten įrašyti iki gyvos galvos. Nes jie kai erkės tik parazituoja ir kitiems trukdo dirbt...

Anonimas

Anonimas portretas
Ekstrasensui paziurejus i nuotrauka daug galetu papasakoti ,apie harateri apie sveikata ,gaila mes nesugebame matyti kas dedasi jos viduje o pagal straipsni Narkevicius turejo begti is delegacijos ir valgyti koki kebaba uzsidares nuo kitu ,butu juokinga bet yra baisu ,kodel toks noras pakenkti kitam

idomu

idomu portretas
> Kur pas konserwatliberastinius vagis radai vakarietiškas vertybes?
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių