Quantcast

V. Čmilytė-Nielsen skeptiškai vertina leidimą Seimo nariams dirbti pedagoginį darbą

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia skeptiškai vertinanti Konstitucijos keitimą, kad Seimo nariams būtų sudaryta galimybė dirbti pedagoginį darbą.

„Aš manau, kad tokie taškiniai Konstitucijos pakeitimai, ypač šiuo atveju dėl Seimo narių, kai gali kilti pagrįstų klausimų, o kodėl tik ta veikla, kodėl ir ne kita, būtų toks Pandoros skyrios atidarymas“, – penktadienį BNS sakė parlamento vadovė.

„Po vienos iniciatyvos gali atsirasti labai daug kitų iniciatyvų. Gana skeptiškai vertinu tokiu būdu keisti Konstituciją“, – teigė ji.

Grupė įvairioms frakcijoms priklausančių parlamentarų parengė Konstitucijos pataisas, kurios leistų Seimo nariams užsiimti pedagogine veikla.

O kodėl tik ta veikla, kodėl ir ne kita, būtų toks Pandoros skyrios atidarymas.

Anot projekto, į Konstituciją būtų įrašyta, jog „Seimo narys negali gauti jokio kito atlyginimo, išskyrus Seimo nario atlyginimą ir užmokestį už pedagoginę ar kūrybinę veiklą“.

Vieno iš pataisos iniciatorių, Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko Mykolo Majausko teigimu, taip siekiama pritraukti į Seimą kandidatuoti daugiau akademine veikla užsiimančių aukštųjų mokyklų, kolegijų dėstytojų ir mokslininkų.

Dabar pagrindinis šalies įstatymas parlamentarams be atlyginimo Seime leidžia gauti tik honorarą už kūrybą.

Iki 2004 metų parlamentarai galėjo dirbti ir pedagoginį darbą, nes tai leido Seimo statutas. Tačiau tuomet Konstitucinis Teismas išaiškino, kad Seimo nariai negali gauti užmokesčio už tokią veiklą. Jo teigimu, pagal Konstituciją Seimo nariui leidžiama gauti atlyginimą ir honorarą už kūrybinę veiklą, o kūrybinės veiklos konstitucinė samprata neapima pedagoginės veiklos.

Norint registruoti Konstitucijos pataisą, iniciatoriams reikės surinkti ne mažiau kaip 36 Seimo narių parašus.

Konstitucijos pataisa laikoma priimta, kai už ją du kartus su trijų mėnesių pertrauka balsuoja ne mažiau kaip 94 parlamentarai iš 141.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kokie is ju pedagogai

Kokie is ju pedagogai  portretas
Kad jiems patiems reikia mokytis (daugumai )

Onė

Onė portretas
Na va ko prisigalvojo...jau ir taip nustekenote ,kad tuoj išvis nebus įmanoma gyventi. Ką dirbate su ta elektra ,problemu galybės,o čia svarsto bile ką ,kad tik durniau,kad tik pakenkti.praradote ne tik protą,bet ir sąžinę.tik ir galvojat kokių dar leengvatų susigalvoti,eiliniai piliečiai jums tik runkeliai ar ne??? Niekur europos s šalyse neturi tokių lengvatų kaip turite jūs kiaulės...ar ramiai miegate ???? Abejoju ,mes nemiegame ,nes nežinom kaip reiks pragyventi,jūs nemiegate nes vis galvojate kaip čia vis daugiau ,daugiau ir daugiau ,o dar ir galus paslėpti reikia....

Jei jie ,dirbdami Seime, tikisi rasti laiko dėstytojavimui,

Jei jie ,dirbdami Seime, tikisi rasti laiko dėstytojavimui, portretas
Tai pasiūlymas būtų toks : prašom nešvaistyti valstybės lėšų padėjėjams ! Atleisti VISUS pagalbininkus , o seimūnai lai pasiraitoja rankoves ir pagaliau imasi rimto darbo. Tada ir atlygio galėtų didesnio prašyti , bet patogiai sėdėt ant dviejų kėdžių dar niekam nepavyko....
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių