Quantcast

V. Čmilytė-Nielsen siūlo „valstiečiams“ ieškoti kito kandidato į vicepirmininkus

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia pasiūlysi didžiausiai opozicinei „valstiečių“ frakcijai paieškoti kito kandidato į parlamento vicepirmininkus.

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad taip dešinieji pamina opozicijos ir jų rinkėjų teises.

„Ką tik kalbėjau su Ramūnu Karbauskiu ir siūliau pasvarstyti, kad galbūt galėtų būti alternatyva, kuri būtų labiau priimtina platesniam skaičiui frakcijų“, – pirmadienį po susitikimo su „valstiečių“ frakcijos seniūnu žurnalistams teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga į parlamento pirmininkės pavaduotojas teikia Aušrinės Norkienės kandidatūrą.

Parlamento vadovė neįvardijo, ką norėtų matyti savo pavaduotoju, ir teigė, kad kandidatą pasirinkti yra frakcijos reikalas, tačiau neoficialiai „valstiečiams“ minėta Rimos Baškienės pavardė.

„Kalbu su visomis frakcijomis ir manau, kad yra rizika, kad ši kandidatė (A. Norkienė – BNS) nesulauktų pakankamai didelio palaikymo“, – žurnalistams tvirtino V. Čmilytė-Nielsen.

„Tikriausiai pirmas atvejis Lietuvos istorijoje, kai tokio dydžio frakcijai nėra pasiūlomas Seimo pirmininko pavaduotojas. Nesu tikras, kad jis bus pasiūlytas rytoj“, – savo ruožtu sakė R. Karbauskis.

„Esu tikras, kad jeigu jis bus pasiūlytas, jis bus nubalsuotas, nesurinks balsų“, – pridūrė jis

P. Peleckio / Fotobanko nuotr.

R. Karbauskis neatmetė galimybės, kad Seimui nepatvirtinus A. Norkienės, „valstiečiai“ kitos nesiūlys.

„O kodėl mes turime keisti (kandidatą – BNS)?“ – klausė R. Karbauskis.

„Jie pasako, kad vienintelė Aušrinės Norkienės problema – kad ji yra lojali partijai. Dabar išeitų, kad kitas kandidatas, kuris tiktų, turėtų būti nelojalus partijai. Tai jie įžeidinėja Rimą Baškienę“, – sakė „valstiečių“ lyderis.

Tokia „naujoji“ politinė kultūra. Iš tikrųjų, matyt, paprastas kerštas.

R. Karbauskis tokį dešiniųjų elgesį, kai atmetama jų kandidatė į Seimo vicepirmininkes, vadino kerštu.

„Tokia „naujoji“ politinė kultūra. Iš tikrųjų, matyt, paprastas kerštas. Bet reikia suprasti, kad šiuo atveju ne mums skaudės, o šimtams tūkstančių žmonių, kurie yra balsavę už Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatus. Skauda dėl to, kad jie nebus atstovaujami Seimo valdyboje“, – sakė jis.

Antradienį parlamento posėdyje ketinama pateikti dar kelių Seimo vicepirmininkų kandidatūras.

Penktadienį Seimo pirmininkės pavaduotojais jau paskirti konservatorius Jurgis Razma ir „darbietis“ Andrius Mazuronis.

Pagal Seimo statutą, parlamento vadovas gali turėti ne daugiau kaip septynis pavaduotojus. Tačiau koalicijos partneriai yra sutarę, kad jų bus šeši, ne mažiau kaip du iš jų turi būti opozicijos atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Be Dievo

Be Dievo  portretas
Degeneratai neturi sazines,garbes nesilaiko zodzio .Antikristo tarnai neturi sventos dvasios nera jos paliteti.Todel ir ju vertybes yra pries Dieva ,visata ,gamta .Todel ir keliamos vertybes yra sexsualiniai istvirkeliai ,narkotikai.Neapikanta vaikams saziningai uzdirbantiems duona darbininkams.Neapikanta seimai ,dorai,darnai artimo meilei .Apie zodzio laikimasi negali buti ne kalbos pusdemoniams tai yra nesuvokiama.

Valstieciai Socialdemokratai

Valstieciai  Socialdemokratai portretas
Lietuvos doru zmoniu priesus galesit prispausti.Aktiviai dirbkit opozicijoje ivardinkit chemas ir kombinacijas kai prasides bandimas vogti is valstybes izdo.Lietuvos pilieciai matys kas yra uz sviesa ir Tiesa uz tuos ir balsuos kituose rinkimuose.Simonytes vyriausybe ir teisiamos partijos koalicija dar gali subireti kaip kortu namelis.Ar ten visi dori zmones susirinke ....?????O kokia morale matot garbes uz duota zodi nera,garbes kodekso nesilaiko .Ar taip elgiasi moralus politikai is ju nieko gero nelaukit tik peilio i nugara .Jie yra priesai o su priesais reikia kovoti kitaip bus sunaikintos kairiosios partijos ir Lietuvos valstybe.Dievas ir Tiesa saziningu doru zmoniu puseje kurie uz socialini teisinguma.

Nesuprantu

Nesuprantu portretas
kodėl valstybė dotuoja visas partijas, jeigu jos, užuot vieningai dirbusios Lietuvos žmonių gerovei, jau nuo pat pradžių kelia intrigas Seime ir stengiasi ignoruoti tas, kurios jau praėjusią kadenciją įrodė sugebančios dirbti žmonių labui? Gal tų partijų reiktų kiek sumažinti, o palikti tik tas, kurios neturi grupinių interesų, bet pasiryžusios nuoširdžiai tarnauti visiems Lietuvos žmonėms?
VISI KOMENTARAI 74

Galerijos

Daugiau straipsnių