Quantcast

V. Čmilytė-Nielsen: šiandien – viena sunkiausių dienų Seime

  • Teksto dydis:

Pirmadienį generalinės prokurorės Nidos Grunskienės kreipimosi sulaukusi Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen pakomentavo situaciją dėl pareikštų įtarimų konservatorių atstovui Kristijonui Bartoševičiui.

Generalinė prokurorė prašo naikinti konservatorių parlamento K. Bartoševičiaus teisinę neliečiamybę.

Pasak Seimo pirmininkės, bet koks įtarimas, pareikštas Seimo nariui yra labai rimtas smūgis tiek visam Seimui, tiek politinei sistemai.

„Tokie įtarimai, kokius šiandien įvardijo Generalinė prokuratūra, sukrečia“, – feisbuke rašo V. Čmilytė-Nielsen.

„Labai sunku girdėti tokius dalykus, taip būna kaskart, nesvarbu, kam tokie įtarimai būna pareikšti.

Tokie įtarimai, kokius šiandien įvardijo Generalinė prokuratūra, sukrečia.

Aš tikiu, kad teisėsauga atliks savo darbą profesionaliai. Kadangi Seimo nario mandato atsisakoma savanoriškai, apkaltos procedūrai nebebus pagrindo, teisėsaugai nebus kliūčių apklausti asmens ir atlikti būtinus procesinius veiksmus“, – situaciją dėl Seimo nario mandato įvardijo Seimo vadovė.

Kaip įvertino V. Čmilytė-Nielsen, šiandien viena sunkiausių dienų Seime.

„Sukrečiantys kaltinimai, taip ir reaguoju, esu sukrėsta. Prokurorės kreipimąsi pirmąjį gavau šįryt, vėliau gavau patikslinantį, papildantį kreipimąsi“, – pirmadienį Seime žurnalistams sakė Seimo pirmininkė.

Anot jos, pirmasis nuasmenintas kreipimasis buvo dėl neeilinės sesijos sušaukimo, motyvuojant, kad esama įtarimų Seimo nariui. Antrasis buvo papildytas nurodant asmens duomenis.

 

 

Tyrime figūruoja mažiausiai du vaikai

Ikiteisminiame tyrime dėl prievartavimo ir tvirkinimo, kuriame figūruoja mandato atsisakantis Seimo narys K. Bartoševičius, minimi mažiausiai du galimai seksualiai išnaudoti nepilnamečiai vaikai, patvirtino su informacija apie tyrimą supažindinti šaltiniai.

Vienas galimai nukentėjęs vaikas yra iki 14 metų.

Generalinė prokuratūra pirmadienį atsisakė suteikti daugiau oficialios informacijos apie ikiteisminį tyrimą.

Prokuratūros atstovė spaudai Elena Martinonienė sakė, kad sprendimas detaliau nekomentuoti tyrimo susijęs su tikslais nepakenkti jo sėkmei.

„Siekiant nepakenkti tyrimui, šiuo metu tiesiog negalime skelbti detalesnės informacijos“, – žurnalistams sakė ji.

Pasak E. Martinonienės, informacija taip pat neteikiama, nes ikiteisminis tyrimas liečia mažamečius, nepilnamečius asmenis.

Prokuratūros atstovė neatsakė į klausimus, ar tyrime esama daugiau įtariamųjų, nukentėjusiųjų, ji nenurodė, kada galėjo įvykti įtariamas nusikaltimas ar nusikaltimai.

Generalinė prokurorė N. Grunskienė kreipėsi į Seimą dėl K. Bartoševičiaus teisinės neliečiamybės panaikinimo. Pora valandų iki prokuratūros pranešimo politikas pats patvirtino atsisakantis parlamentaro mandato, vėliau teigė, jog tai sutapimas, o tyrimas jo atžvilgiu yra staigmena.

Pernai lapkritį pradėtas tyrimas vyksta dėl veikų, numatytų Baudžiamojo kodekso 150 straipsnio 4 dalyje, 153 straipsnio 1 dalyje ir 150 straipsnio 3 dalyje.

Pagal šiuos straipsnius numatoma atsakomybė už seksualinį mažamečių ir nepilnamečių asmenų prievartavimą, tvirkinimą.

K. Bartoševičius naujienų portalui „15min“ sakė, kad „jokių istorijų, susijusių su prievarta prieš mažametį, nebuvo“.

K. Bartoševičius į Seimą išrinktas 2020 metais pagal Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų sąrašą. 2020 metų Seimo rinkimų anketoje politikas nurodo, kad yra nevedęs.

Pagal išsilavinimą jis yra anglų kalbos mokytojas, dirbo Kauno Jono Jablonskio, Kauno technologijos universiteto, Kauno Veršvų gimnazijose, Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungoje, aštuonerius metus ėjo direktoriaus pareigas berniukų ir jaunuolių chore „Ąžuoliukas“, buvo Vilniaus džiazo klubo vadybininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Už portretas
falšyvą elgesį.tenka susimokėti,nebe gelbėja ir gailestinga poza.

nelengva šiom dienom,

nelengva šiom dienom, portretas
KGB'istų vaikams, nelengva

Negerbėja

Negerbėja portretas
Kol jus sutūpę prie lovio, Lietuvos tautai visos dienos sunkios.
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių