Quantcast

V. Čmilytė-Nielsen: ši valdančioji dauguma ir Vyriausybė – geriausia, kas galėjo nutikti

  • Teksto dydis:

Centro-dešinės valdančioji dauguma ir Vyriausybė yra geriausia, kas galėjo nutikti su tiek skirtingų iššūkių pastaruoju metu susidūrusiai Lietuvai, sako Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Esu įsitikimusi, kad ir ši valdančioji dauguma, ir ši Vyriausybė yra geriausia, kas galėjo atsitikti šių išskirtinių iššūkių akivaizdoje“, – sekmadienį ji sakė Vilniuje sveikindama koalicijos partnerių konservatorių suvažiavimą.

Pasak parlamento vadovės, nepaisant labai sudėtingos situacijos, tvarkomasi gerai.

„Taip, gali pasikartoti scenarijus, kai įdėjus tiek pastangų, stabilizavus padėtį, vaisius nusiraškys politiniai oponentai. Tačiau tai nėra svarbu“, – tvirtino V. Čmilytė-Nielsen.

Liberalų sąjūdžio pirmininkė priminė, kokios temos vyravo „valstiečių“ daugumai pradėjus darbus 2016 metais – vaikus aprengti tautiniais drabužiais, galbūt įvesti cukraus mokestį, perkelti ministerijas į kitus miestus ir pan.

„Šiandien iššūkių mastas kitoks“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Dabar Lietuvai tenka spręsti koronaviruso pandemijos, neteisėtos migracijos, Kinijos, Baltarusijos spaudimo iššūkius.

Kitos koalicijos partnerės – Laisvės partijos – lyderė, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė gyrė konservatorius už jų politinį stuburą ir valstybingumo gynimą.

Pasinaudodama proga ji paragino partnerius nesipriešinti Partnerystės įstatymo priėmimui, nes jo reikia daliai žmonių, kad jie būtų laimingi.

„Partnerystės įstatymas Lietuvoje bus. Klausimas tik vienas, ar tai įvyks anksčiau ar vėliau. Padarykime viską, kad tai būtų anksčiau“, – sakė ji.

Pavasario sesijoje Seimas per pateikimo stadiją atmetė vienos lyties asmenų partnerystę siūlysį įteisinti įstatymo projektą.

Valdančioji TS-LKD sekmadienį buvo susirinkę į suvažiavimą, per kurį G. Landsbergį patvirtino partijos pirmininku naujai ketverių metų kadencijai bei rinko kitus valdžios organus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Kas kalytei uodegą pakels, jei ne ji pati? Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Cmilyte

Cmilyte portretas
Reikejo pradeti taip:-Mano nuomone, si valdancioji dauguma...Reikia perskaityti zmoniu komentarus, o jie yra tautos nuomone, kuri gerokai skiriasi nuo pacios nuomones..

Seimo

Seimo portretas
pirmininkei verta atkreipti demesi, kad tai tik jos nuomone.Asmenine.Jeigu bando visai Lietuvai tai istransliuoti, kartu su melo skleidejais, tada reikia pasidometi ir tautos nuomone.O ji ,kaip matome,nesutampa.
VISI KOMENTARAI 55

Galerijos

Daugiau straipsnių