Quantcast

V. Čmilytė-Nielsen: problematiškiausia yra narystės Komunistų partijoje neatskleidimas

  • Teksto dydis:

Problematiškiausia dalis dėl Gitano Nausėdos narystės Sovietų Sąjungos Komunistų partijoje yra to fakto neatskleidimas, sako Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Manau, kad šioje situacijoje problematiškiausia dalis yra būtent tas neatskleidimas einant į rinkimus“, – trečiadienį BNS teigė ji.

„Tai pavyzdys to, kad politikai turėtų atskleisti svarbius faktus apie save net tais atvejais, kai formaliai tai nėra būtina“, – tvirtino parlamento vadovė.

Taip ji komentavo trečiadienį viešumon iškilusį faktą, kad G. Nausėda 1988 metų gegužę įstojo į Komunistų partiją, valdžiusią Lietuvą sovietinės okupacijos metais.

2019 metais dalyvaudamas prezidento rinkimuose Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) anketoje jis neatsakė į klausimą, kokios partijos, politinės organizacijos nariu yra arba buvo.

Tai pavyzdys to, kad politikai turėtų atskleisti svarbius faktus apie save net tais atvejais, kai formaliai tai nėra būtina.

Anot Prezidentūros, šis klausimas buvo neprivalomoje užpildyti anketos dalyje.

G. Nausėda sprendimą stoti į Komunistų partiją trečiadienį pavadino jaunystės klaida, sakė tai padaręs dėl mokslininko karjeros. Jis teigė nedalyvavęs Komunistų partijos veikloje, o tuo metu aktyviai dalyvavęs Sąjūdžio mitinguose.

Apie tai, kad G. Nausėda priklausė Komunistų partijai, feisbuke pirmasis paskelbė „Laisvės TV“ žurnalistas Dovydas Pancerovas.

G. Nausėda 1987–1989 metais buvo Vilniaus universiteto Ekonomikos fakulteto aspirantas.

2009–2019 metais prezidente buvusi Dalia Grybauskaitė nuo 1979 metų taip pat priklausė Komunistų partijai, o 1989 metais tapo nuo jos atskilusios Algirdo Mykolo Brazausko vadovaujamos Lietuvos komunistų partijos nare. Iš šios organizacijos ji išstojo 1990 metų birželį.

Apie priklausymą Komunistų partijai D. Grybauskaitė nurodė VRK anketose tiek 2009, tiek 2014 metais, kai dalyvavo prezidento rinkimuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

išpera

išpera portretas
ir vėl praleido progą patylėt...

Komunistų

Komunistų portretas
partija,tai ne KGB budeliai,bet jų vaikai irgi ženkliuko nenešioja,kad kalti prieš Lietuvą.

O kodėl

O kodėl portretas
pas mus uždraudė tą komunistu partija? Ar ji kurstė nesantaiką ar gal reikalavo kad žmonės būtų beteisiai? Kodėl kitose šalyse ji iki šiol yra o pas mus ne?
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių