Quantcast

V. Čmilytė-Nielsen: paskelbtas opozicijos lyderis atstovaus tik pusei opozicijos

Opozicinių Lietuvos valstiečių ir žaliųjų (LVŽS) ir Darbo partijos (DP) frakcijų susitarimas ir opozicijos lyderio paskelbimas nėra visos opozicijos susitarimas, teigia Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Ji mano, kad toks opozicijos lyderis atstovaus tik susitarusioms frakcijoms ir pažymi, kad iš „valstiečių“ suformuotos „Šešėlinės vyriausybės“ valdantieji konstruktyvios pagalbos dar nesulaukė.

„Aš šiaip sveikinu opozicijos susitarimą, tik tiek, kad tai yra pusės opozicijos susitarimas, tai nėra visos opozicijos susitarimas“,– „Žinių radijui“ trečiadienį sakė Seimo pirmininkė.

Ji džiaugiasi, kad opozicinėms frakcijoms pavyksta susitarti, tačiau tikisi, kad laikui bėgant pavyks susitarti visai opozicijai, įtraukiant ir Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakciją. Ji akcentavo, kad opozicijos lyderio postas suteikia daugiau galimybių opozicijai, tačiau ji pažymi, kad šiuo metu toks asmuo atstovautų tik „valstiečiams“ ir Darbo partijai.

Aš šiaip sveikinu opozicijos susitarimą, tik tiek, kad tai yra pusės opozicijos susitarimas, tai nėra visos opozicijos susitarimas.

„Natūralu, kad opozicijos lyderis atstovaus tų frakcijų, kurios susitarė, matymui“,– teigė Seimo pirmininkė.

„Šešėlinė vyriausybė“ pagalbos  dar nepasiūlė

V. Čmilytė-Nielsen tvirtino, kad „valstiečių“ suformuota „Šešėlinė vyriausybė“, žadėjusi konstruktyvią pagalbą dešiniųjų Vyriausybei, kol kas tokios pagalbos nesuteikė. Tačiau Seimo pirmininkė tikisi, kad su vietos „Šešėlinėje valstiečių vyriausybėje“ neradusiu Sauliumi Skverneliu, kuris bus siūlomas opozicijos lyderiu, pavyks  bendradarbiauti konstruktyviai.

„Tokios „Šešėlinės vyriausybės“ pagalbos ir konstruktyvumo kol kas nepastebėjau. Su Sauliumi Skverneliu vakar trumpai kalbėjome ir pasveikinau jį, kaip numatomą opozicijos lyderį. Bendradarbiausime konstruktyviai“,– teigė V. Čmilytė-Nielsen.

ELTA primena, kad Seimo opozicinės LVŽS ir Darbo partijos frakcijos antradienį pasirašė opozicinių frakcijų koalicijos susitarimą. Frakcijos sutarė, kad šią Seimo pavasario sesiją opozicijos lyderio postas priklausys „valstiečių“ frakcijai Seime. Opozicijos lyderiu LVŽS siūlys ekspremjerą S. Skvernelį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o ką ji pati atstovauja?

o ką ji pati atstovauja? portretas
Jos darbasislaptinusiųjų interesus.i įrodo, kad ji atstovauja tik LGBTQ ir 75 metams į

Tai gal

Tai gal  portretas
Čimilytė paskirs opozicijos lyderį? Taigi ji pripratus (pvz. į vicepirmininkus) skirti tą, ką užsimano. Ir į nieką nekreipti dėmesio:D)

Sveikinimas

Sveikinimas  portretas
Sveikinu Saulių Skvernelį tapus opozicijos lyderiu. Duokit garo valdantiesiems, kad maža nepasirodytų.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių