Quantcast

V. Čmilytė-Nielsen nesiūlys naujo Seimo kanclerio: laikinai vadovaus V. Servetkienė

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia nesiūlysianti naujo kanclerio kandidatūros vietoj ketvirtadienį atstatydinto Modesto Gelbūbos.

Seimo valdyba penktadienį laikinai šias pareigas pavedė eiti Dokumentų departamento direktorei Vaidai Servetkienei.

Pasak Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytei-Nielsen, jai pavesta pareigas eiti iki šių metų gruodžio 31 dienos.

„Šiuo metu neturiu planų teikti kito kanclerio. Manau, jog labai svarbu, kad būtų sudarytos galimybės laikinai einančiajai kanclerio pareigas užtikrinti normalią kanceliarijos veiklą nesiblaškant, neskubant, laiko yra iki naujosios kadencijos. Labai tikiuosi, kad tai pavyks“, – penktadienį žurnalistams sakė parlamento vadovė.

Seimo kancleris M. Gelbūda iš pareigų atleistas ketvirtadienį daugiau kaip pusei parlamentarų paskelbus nepasitikėjimą jam.

Politikai kancleriui priekaištavo dėl neūkiškumo, prastų darbo sąlygų, netvarkomų Seimo rūmų prieigų, blogo mikroklimato kanceliarijoje, netinkamai įgyvendinamos valstybės tarnybos reformos kanceliarijoje.

M. Gelbūda per Seimo posėdį ketvirtadienį atsakydamas į pareikštus priekaištus teigė, kad jie nepagrįsti duomenimis ir faktais, smulkmeniški, o dauguma nesusiję su kanclerio atsakomybe ir kertine Seimo veikla.

Seimo kanclerį skiria ir atleidžia Seimas. Jo kandidatūrą parenka Seimo pirmininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mato

mato portretas
kadencijos galą ................ dabar poilsiaus
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių