Quantcast

V. Čmilytė-Nielsen: Lietuva turi nutraukti baltarusiškų trąšų tranzitą

  • Teksto dydis:

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen pareiškė, kad Lietuva turi nutraukti baltarusiškų trąšų tranzitą.

„Mes privalome būti nuosekliai principingi. Esame ta valstybė, kuri labiausiai ragina taikyti sankcijas Baltarusijos režimui ir tokiu būdu išlaikyti spaudimą Lukašenkai bei jo artimiausiai aplinkai ir šiuo atveju turime būti principingi“, – interviu Žinių radijui sakė Seimo pirmininkė.

Anot V. Čmilytės-Nielsen, galimi Lietuvos finansiniai nuotoliai dėl to negali būti supriešinami su vertybine šalies pozicija.

„Tai reiškia, laikytis būtent tos vertybinės linijos ir neįkainoti mūsų palaikymo demokratiniams procesams kažkokia konkrečia suma“, –  teigė parlamento vadovė.

Mes privalome būti nuosekliai principingi.

JAV Iždo departamentas rugpjūtį įvedė sankcijas „Belaruskalij“ ir iki gruodžio 8 dienos verslui davė laiko užbaigti sandorius. Praėjusį ketvirtadienį JAV išplėstose sankcijose atsidūrė ir „Belaruskalij“ produkcijos eksportuotoja „Belaruskaja kalijnaja kompanija“ (BKK). Sandoriai su ja turi būti baigti iki kitų metų balandžio 1-osios. 

„Lietuvos geležinkeliai“ trečiadienį dar gabens kalio trąšų krovinius į Klaipėdos uostą. Ar kroviniai judės toliau, žadama pranešti trečiadienį.

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis antradienį teigė, jog JAV sankcijų „Belaruskalij“ įgyvendinimas priklauso nuo įmonių, tačiau neatmetė ir Vyriausybės įsikišimo galimybės.

Seimo Užsienio reikalų komitetas (URK) antradienį paragino nedelsiant nutraukti „Belaruskalij“ krovinių tranzitą per Lietuvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
vel rado del ko loti o kad dideja bedarbiu tai joms nusispiauti

Anonimas

Anonimas portretas
visų sankcijų Baltarusijai naudos gavėjas Rusija.Lietuvai tik nuostoliai,bet kadangi mes jau senai finansiškai neigalus ir geriau kvepuojam tik po nuolatinių kreditų ir dotacijų tai mums tie keli šimtai milijonu nuostolių kaip nabašninkui klizma ir toliau kaip šūdas eketėje nei skęsim nei plauksim.

Jurgis

Jurgis portretas
Kas Lietuvoje dedasi, negi valstybę valdo iš Rytų atsiųstieji? Apie JAV sankcijas nuo gruodžio 8 dienos skelbta seniai. Kieno iniciatyva ir už kokias \paslaugas\ įvyko susitarimas su batkos atstovais, kad transportininkai jau pasiėmė pinigus į priekį, kad galėtų nevykdyti sankcijų? Koks vaidmuo susisiekimo ministerijos ir galų gale VSD? Klausimas turėtų operatyviai sudominti teisėsaugą.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių