Quantcast

V. Čmilytė-Nielsen kandidatus į žvalgybos kontrolierius žada pateikti gruodį

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen kandidatus į žvalgybos kontrolierius žada pateikti iki rudens sesijos pabaigos, tai yra gruodį.

„Tikėtina, kad tai galėtų įvykti dar iki rudens sesijos pabaigos“, – LRT radijui trečiadienį sakė parlamento vadovė.

Pasak jos, procesą koreguoja dalies Seimo narių kreipimasis į Konstitucinį Teismą (KT). Vis dėlto ji pabrėžė, kad greičiausiai sprendimas dėl kontrolierių bus priimtas dar iki jam paskelbiant savo sprendimą.

„Idealu būtų, kad tiek žmonės, kurie praeis visas procedūras Seime, kurie bus patvirtinti, kad jie galėtų būti garantuoti, kad kurs įstaigą ir nebus sprendimo, kuris sakytų, kad Seimo sprendimas nebuvo teisingas“, – teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Seimas pernai priėmė įstatymą dėl žvalgybos kontrolieriaus instituto įkūrimo. Pagal įstatymą, nuo šių metų liepos jau turėjo pradėti dirbti du žvalgybos kontrolieriai, tačiau dėl įvairių priežasčių jų kandidatūros nebuvo pateiktos Seimui.

Kandidatūras Seimui turi pateikti parlamento pirmininkas, apsvarsčius Nacionalinio saugumo ir gynybos bei Žmogaus teisių komitetams.

Žvalgybos kontrolierių tarnyba vykdys nuolatinę žvalgybos institucijų – Valstybės saugumo departamento ir Antrojo operatyvinių tarnybų departamento – veiklos teisėtumo priežiūrą.

Dėl šio įstatymo Seimo opozicija kreipėsi į KT, prašydama įvertinti, ar žvalgybos kontrolieriaus institutas neapriboja Seimo kontrolierių teisės ir pareigos tirti skundus dėl valstybės ir savivaldybių pareigūnų piktnaudžiavimo ar biurokratizmo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ccc

Ccc  portretas
O kaip su kgbistų vaikais, jų giminaičiais, kurie kažkodėl siekia dirbti tik valstybės, valdyme, jos įstaigose.

Kgb

Kgb portretas
Dirba
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių