Quantcast

V. Čmilytė-Nielsen: jau greitu laiku Seimui gali būti pateiktas Partnerystės įstatymas

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia, kad Lietuvoje aistras keliantis Partnerystės įstatymas Seimui gali būti pateiktas jau artimiausiu metu. Visgi, jos teigimu, bent jau kitos savaitės antradienį to padaryti neplanuojama.

„Kitos savaitės darbotvarkė seniūnų sueigoje buvo pristatyta, kol kas (Partnerystės įstatymas – ELTA) nebuvo įtrauktas. Aš tikrai neatmetu, kad artimiausiu metu Partnerystės įstatymas gali būti pateiktas, bet antradienį tai padaryti nėra planuojama“, – žurnalistams Seime sakė V. Čmilytė-Nielsen.

ELTA primena, kad, tvirtinant Seimo pavasario sesijos darbų programą, užvirė aštrios diskusijos dėl siekio į ją įtraukti Partnerystės įstatymą. Seimo narė Agnė Širinskienė iš pavasario sesijos darbotvarkės pasiūlė išbraukti visuomenėje nevienareikšmiškai vertinamą Partnerystės įstatymą, argumentuodama, kad Rusijos pradėto karo Ukrainoje kontekste nereikia skaldyti visuomenės.

Visgi Laisvės frakcijos siūlomo Partnerystės įstatymo projekto iš pavasario darbotvarkės išbraukti nepavyko. Prieš metus ši iniciatyva nesulaukė parlamentarų paramos ir nepraėjo pateikimo stadijos.  

E. Šileikio kandidatūros į LAT teisėjus pateikimas toliau vyks pagal įprastas procedūras

Seimo pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen teigia, kad, prezidentui Gitanui Nausėdai įpareigojus į ketvirtadienio Seimo darbotvarkę įtraukti buvusio Konstitucinio Teismo teisėjo Egidijaus Šileikio kandidatūros pateikimą į Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) teisėjus, taip ir buvo padaryta. Parlamento vadovės teigimu, toliau E. Šileikio kandidatūra bus svarstoma pagal įprastas procedūras.

„Prezidentas įpareigoja Seimą, vadovaujantis Statutu, įtraukti į darbotvarkę šį klausimą. Tai iš esmės problemos nėra, ir Seimas įtraukė į darbotvarkę, šiandieną popietiniame posėdyje pirmuoju klausimu bus ši kandidatūra, bus pateikimas jos ir toliau viskas eis pagal įprastas procedūras“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Seimo pirmininkė kol kas teigia nenorinti prognozuoti, kaip kritikos viešoje erdvėje sulaukusio E. Šileikio kandidatūra bus įvertinta Seime.

„Manau, kad, kaip įprasta tokiais atvejais, kandidatas prisistatys, atsakys į Seimo narių klausimus, o dabar prognozuoti tos eigos nenorėčiau. Matysime, kaip seksis čia, Seimo salėje“, – sakė ji.

ELTA primena, kad ketvirtadienį Seimui bus pristatyta buvusio Konstitucinio Teismo (KT) teisėjo Egidijaus Šileikio kandidatūra į Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) teisėjus.

E. Šileikio kandidatūros į LAT teisėjus pateikimas Seime buvo planuotas balandžio viduryje. Tačiau tuomet klausimas buvo išbrauktas iš Seimo darbotvarkės dėl to, kad E. Šileikis Seimui nebuvo pateikęs pažymų dėl sveikatos patikrinimo ir dėl leidimo susipažinti su slaptąja informacija.

Kiek anksčiau šalies vadovo Seimui teikiama KT teisėjo E. Šileikio kandidatūra į LAT teisėjus viešoje erdvėje sulaukė kritikos. Vienas ryškiausių šios kandidatūros skeptikų – buvęs KT pirmininkas Dainius Žalimas, aštriai sukritikavęs buvusio savo kolegos darbo etiką.

Visgi prezidentas tikino manąs, kad nemažai kritikos viešojoje erdvėje sulaukęs jo teikiamas kandidatas į Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjus E. Šileikis puikiai tinka šioms pareigoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Uzsipiskit jus semo iskrypeles

Gigas

Gigas portretas
Gerai dirba kgbistinės padugnės,dar du metai ir šita valstybė taps pasaulio pidersostinė .

Reikia pasaulinio karo

Reikia pasaulinio karo portretas
Kad žmonija pasigydytų nuo per gero gyvenimo ligų
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių