Quantcast

V. Čmilytė-Nielsen įvertino protestuotojus: gėda prieš žuvusių artimuosius ir prieš laisvės gynėjus

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, kalbėdama apie protestuotojus, ketvirtadienį sutrikdžiusius Laisvės gynėjų dienos minėjimą Nepriklausomybės aikštėje, sako, kad ją apėmė gėda prieš Sausio 13-ąją žuvusiųjų artimuosius.

„Man ne pikta ir neapmaudu, man gėda prieš (...) žuvusių artimuosius, prieš nukentėjusius, prieš laisvės gynėjus. Man prieš juos nuoširdžiai gėda, aš jų atsiprašau. Manau, kad tai neturėtų užtemdyti šios svarbios dienos ir labai dėkoju tiems, kurie šią nuotaiką Sausio 13-osios nuotaiką ir rimtį išlaikė. Manau, kad tokie dalykai neturėtų jos nei užtemdyti, nei nubraukti“, – žurnalistams po renginio sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Man atrodo, kad šiandien reikia kalbėti apie atmintį, apie dėkingumą tiems žmonėms, kurie sumokėjo didžiausią kainą už tai, kad šiandien galėtume džiaugtis savo laisve ir nepriklausomybe. Kad laisvai galėtų elgtis ir tie, kurie šiandien galbūt nelabai gražiai elgėsi“, – akcentavo Seimo pirmininkė.

Man prieš juos nuoširdžiai gėda, aš jų atsiprašau. Manau, kad tai neturėtų užtemdyti šios svarbios dienos.

I. Šimonytė nesuprato

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia nesuprantanti, kodėl per Laisvės gynėjų dienos progą surengtą mitingą susirinkę valdžia nepatenkinti protestuotojai rodė nepagarbą ir Laisvės premijos laureatams.

„Tie, kurie žuvo Sausio 13–ąją, jie žuvo ir už tai, kad kažkas galėtų švilpti valdžiai kalbant. Bet kam reikėjo demonstruoti nepagarbą kitiems Laisvės premijos laureatams, šito, tiesą sakant, aš nesuprantu“, – žurnalistams po Sausio 13-osios minėjimo teigė I. Šimonytė.

„Ypatingai daugelis tų žmonių teigia esantys už tradicines vertybes, o, kaip žinoma, premijos laureatas šiais metais yra „Katalikų Bažnyčios Kronika“, kas, man atrodo, yra labai brangus dalykas kiekvienam lietuviui, jau neminint to, kad kiekvienam tikinčiajam tai yra tiesiog tapatybės dalis“, – pridūrė ji.

G. Nausėda: svarbiausia – pagarba Tėvynės didvyrių atminimui

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia, kad svarbiausias Sausio 13-osios minėjimo akcentas  turėtų būti pagarba Tėvynės didvyrių bei gynėjų atminimui. Šiuo įrašu šalies vadovas savo feisbuko paskyroje pasidalino po ketvirtadienį vykusių Laisvės gynėjų dienos minėjimo renginių, kurių metu protestuotojai nušvilpė prie parlamento kalbėjusias premjerę bei Seimo pirmininkę.

„Sausio 13-osios prasmė. Ši diena – ypatinga. Svarbiausias jos akcentas turėtų būti pagarba mūsų didvyrių – brolių ir seserų – Tėvynės gynėjų atminimui. Kviečiu šiandien ne tik prisiminti daug pakeitusius įvykius, bet ir juos deramai pagerbti. Puoselėkime ir atsakingai skiepykime jaunajai kartai laisvės ir vienybės idealus, už kuriuos anksčiau taip drąsiai kovota!“, – feisbuke rašė prezidentas G. Nausėda.

ELTA primena, kad Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen ir premjerės I. Šimonytės sakytas kalbas Laisvės gynėjų dienos minėjime sudrumstė prie Seimo susirinkę protestuotojai. Protestuotojai šaukė „gėda“ ir premjerės ir Seimo pirmininkės kalbas trikdė švilpimu.

Ketvirtadienį, minint Sausio 13-ąją, Nepriklausomybės aikštėje prie Seimo vyksta Laisvės gynėjų dienos minėjimas ir Laisvės premijos įteikimo ceremonija.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jos nesiteikė bendraut

Jos nesiteikė bendraut portretas
Aišku gėda, bet kur rasti progą,kai tamstos nenorit bendrauti, pasakyt ,ko žmonės nori, juk buvo progų per mitingus, buvo kviečiamos , bet kur čia tokioms arogantiškoms damoms nusileisi kalbėt su tauta

Geda

Geda portretas
Kad esi kgb dukra,ar kad tvorom apsitveret

Mindaugas

Mindaugas  portretas
Viktorija Čmilyte-Nielsen ar Skiri spalvas ,ar Pimpala nuo Pirsto :) :) :)
VISI KOMENTARAI 43

Galerijos

Daugiau straipsnių