Quantcast

V. Čmilytė-Nielsen: galimybių pasas nebereikalingas

  • Teksto dydis:

Galimybių pasas, kaip pandemijos valdymo priemonė, savo vaidmenį jau atliko, tačiau atsisakyti kitų apsaugos priemonių dar būtų per anksti, sako Seimo pirmininkė.

„Vyriausybei patariantys ekspertai jau kurį laiką kalba apie tai, kad galimybių pasas, europinis sertifikatas savo vaidmenį šiame etape jau atliko ir gali būti stabdomas, tai yra jo neatsisakoma, bet jis, kaip priemonė, yra sustabdomas pereinant prie kitų pandemijos valdymo priemonių, tikintis, kad pavasarį pandemija pereis į kitą savo fazę“, – trečiadienį Žinių radijui sakė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Ji teigė, kad kitos apsaugos priemonės – kaukių, respiratorių dėvėjimas, atstumų laikymasis, žmonių srautų reguliavimas, dezinfekcija, vėdinimas ir kitos – reikalingos.

„Manau, kad šiame etape, kol susirgimų skaičių kreivė dar nėra stabilizavusis, kol ji kyla, susirgimų skaičiai yra tikrai dideli, atsisakyti visų priemonių būtų neprotinga ir per anksti“, – tvirtino Seimo vadovė.

Atsisakyti visų priemonių būtų neprotinga ir per anksti.

Vyriausybė trečiadienį posėdyje spręs dėl galimybių paso atsisakymo ir privalomojo testavimo pokyčių.

Galimybių paso reikalingumu suabejota dėl omikron atmainos fiksuojant susirgimus ir tarp paskiepytųjų, o ligos eigai tapus lengvesne. Be to, sveikatos apsaugos ministras yra patvirtinęs tvarką, kad gyvybiškai svarbių sričių darbuotojai galės dirbti kontaktinį darbą net ir sirgdami besimptome COVID-19 forma ar po buvusio kontakto su sergančiaisiais, jei kitaip neįmanoma užtikrinti gyvybiškai svarbių valstybės funkcijų vykdymo.

Galimybių pasas galioja nuo praėjusių metų gegužės. Jis suteikiamas asmenims, pasiskiepijusiems nuo COVID-19, persirgusiems šia liga ar gavus neigiamą koronaviruso testo rezultatą. Šiuo metu galimybių paso reikia norint lankytis didesniuose prekybos centruose, laisvalaikio, pramogų, maitinimo, paslaugų įstaigose, renginiuose.

Trečiadienį Vyriausybė taip pat planuoja keisti nutarimą, reglamentuojantį privalomą testavimąsi dėl COVID-19 tam tikrų profesijų atstovams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ramune

Ramune portretas
Nebereikalaingas? Tikrai? Ilgam? Puskaivšė boba suėdusi pusės Lietuvos žmonių sveikatąm su Nuodais?

4

4 portretas
GP tokia pat apsauga kaip ir perėjimas iš medžiaginių kaukių į medecinines ir respiratorius, medžiaginės nors išplauti buvo galima, o šitas kišenėje purvinoj nešioja visi mėnesiais, gali ne tik COVID pagauti, bet ir visokių kitų infekcijų ir bacilu.

Be baimė

Be baimė portretas
Džiaugiasi valdžios pašlemėkai, daug žmonių tapo eksperimento aukomis. O kiek dar tapo vien todėl, kad gauti kažkokį nuvalkiotą popiergalį? Ką jau bepadarysi, žmonės patys sutiko nuodyti savo organizmą, silpninti imunitetą ir farmacininkams krauti kapitalą.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių