Quantcast

V. Čmilytė-Nielsen: destruktyvi veikla nepadeda įgyvendinti opozicijos darbotvarkės Seime

  • Teksto dydis:

Destruktyvi veikla, griaunant Seimo posėdžius, nepadės įgyvendinti ir pačios opozicijos darbotvarkės, sako Seimo pirmininkė.

„Tokia destruktyvi veikla niekaip nepriartina prie opozicijos darbotvarkės įgyvendinimo, ji tiesiog paralyžiuoja Seimo darbą“, – trečiadienį Žinių radijui sakė Viktorija Čmilytė-Nielsen, komentuodama antradienį neįvykusį Seimo posėdį, kai opozicijos balsais nebuvo patvirtinta darbotvarkė.

„Žinoma, teoriškai ir praktiškai Seime galima priimti įstatymus valdančiųjų balsas, bet man atrodo, kad tai nėra optimalus variantas, nematau, kaip tai naudinga ir opozicijai, nes tai yra nusišalinimas nuo konstitucinės pareigos“, – tvirtino ji.

Pasak V. Čmilytė-Nielsen, opozicijos elgesys, kai po dialogo grupės posėdžio iškart buvo sugriautas plenarinis posėdis, verčia abejoti, ar opozicija iš tiesų nori sutarimo su valdančiaisiais.

Tokia destruktyvi veikla niekaip nepriartina prie opozicijos darbotvarkės įgyvendinimo, ji tiesiog paralyžiuoja Seimo darbą.

„Kviesiu dar vieną dialogo grupės susitikimą ir įvardysiu porą konkrečių siūlymų kolegoms iš opozicijos, taip pat kviesiu įvertinti dar kartą situaciją ir tai, jog jų keliami klausimai gali būti svarstomi be jokių demaršų Seimo posėdžių salėje“, – sakė parlamento vadovė.

Seimo opozicija nuo praėjusios savaitės dėl konflikto su valdančiaisiais boikotuoja Seimo darbą ir posėdžiauja atskirai, Kovo 11-osios salėje.

Konfliktas tarp valdančiųjų ir opozicijos kilo po to, kai Seimas praėjusį antradienį svarstė opozicijos inicijuotą interpeliaciją žemės ūkio ministrui. Tuomet likus balsavimui, ar pritarti ministro atsakymams į klausimus, opozicijos iniciatyva padaryta pertrauka iki kito posėdžio, tikintis pakeisti politinių jėgų pusiausvyrą per balsavimą ketvirtadienį.

Valdantieji, reaguodami į tai, trečiadienio rytą sušaukė nenumatytą posėdį ir pritarė Kęstučio Navicko atsakymams. Protestuodama opozicija jau praėjusį trečiadienį nedalyvavo Seimo posėdyje ir ketvirtadienį susirinko posėdžiauti alternatyviai.

Parlamento vadovės siūlymu Seime yra įkurta dialogo grupė kompromiso paieškoms.

Seimo darbą boikotuoja penkių frakcijų – Darbo partijos, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, Lietuvos regionų, Lietuvos socialdemokratų partijos, Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ – bei Mišrios Seimo narių grupės nariai. Iš viso – 67 parlamentarai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių