Quantcast

V. Čmilytė-Nielsen: dėl Seimo viešbučio atsisakymo spręsime pavasarį

Dėl Seimo viešbučio atsisakymo bus sprendžiama pavasarį, sako parlamento vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Ji sako, kad tai bus ir vienas iš svarstomų klausimų trečiadienį Seimo valdyboje.

„Ieškome kitų būdų kompensuoti pragyvenimo išlaidas tuo atveju, jei kaip dabar ir planuojama, visgi atsisakysime Seimo viešbučio. Tai yra artimiausių metų klausimas, matyt, pavasarį jau spręsime jį galutinai. Pagrindinė alternatyva yra kompensacija ir, žinoma, čia reikėtų apsispręsti dėl kompensacijos dydžio“, – LRT radijui trečiadienio rytą sakė Seimo pirmininkė.

V. Čmilytė-Nielsen sako nevertinanti galimos kompensacijos kaip privilegijos, nes taip galėtų būti diskriminuojami ne Vilniuje gyvenantys parlamentarai.

Ieškome kitų būdų kompensuoti pragyvenimo išlaidas tuo atveju, jei kaip dabar ir planuojama, visgi atsisakysime Seimo viešbučio.

Ji anksčiau tvirtino, kad svarstoma galimybė viešbutį privatizuoti ir teigė, kad yra rengiamos atitinkamos Seimo statuto pataisas.

Seimo viešbutis yra sostinės Gedimino prospekte, priešais parlamento rūmus. Jame – 72 vieno, dviejų ir trijų kambarių butai.

Seimo statutas numato, kad butas suteikiamas tiems Seimo nariams, kurie neturi ir per pastaruosius penkerius metus nuosavybės teise neturėjo gyvenamosios vietos Vilniuje bei turi gyvenamąją vietą, nutolusią daugiau nei 25 kilometrus už sostinės ribų.

Lapkritį Seimo kanceliarija skelbė, kad artimiausiu metu už 203 tūkst. eurų ketinama sutvarkyti 16 blogos arba patenkinamos būklės butų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių