Quantcast

V. Čmilytė-Nielsen apie V. Landsbergio statuso įteisinimą: neįsivaizduoju, kas galėtų prieštarauti

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen pažymi, kad sprendimas į paskutinį Seimo pavasario sesijos posėdį įtraukti įstatymo projektą, kuriuo numatoma suteikti Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkui Vytautui Landsbergiui valstybės vadovo statusą, buvo priimtas atsižvelgiant į šio klausimo svarbą.

Visgi, opozicijai priekaištaujant, kad įstatymo projektas į ketvirtadienio darbotvarkę buvo įtrauktas tik trečiadienio išvakarėse ir nespėta susipažinti, Seimo pirmininkė teigia nematanti problemų, mat, anot jos, klausimas nėra naujiena.

„Sesija eina į pabaigą, šiandien yra paskutinė diena ir kol kas neketiname rinktis vasarą. Žinoma, visko gali atsitikti, bet tiesiog buvo toks sprendimas, kad šį labai svarbų klausimą, kuris tęsiasi jau labai labai ilgai, būtų gerai šiandien sėkmingai užbaigti“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams teigė Seimo pirmininkė.

„Manau, kad visiškai pagrįstas toks įtraukimas ir kolegos turėjo laiko susipažinti su darbotvarke juolab kad šis klausimas niekam nėra naujiena“, – pridūrė ji.

V. Čmilytė-Nielsen viliasi, kad įstatymo projektui turėtų pakakti parlamentarų balsų.

„Manau, kad tikrai turime (pakankamai balsų – ELTA). Nelabai įsivaizduoju, kas galėtų labai aštriai prieštarauti šiam klausimui. Galbūt pasitaikys vienas kitas opozicijos atstovas (…), bet iš esmės manau, kad tikrai užteks balsų“, – komentavo Seimo pirmininkė.

Galbūt pasitaikys vienas kitas opozicijos atstovas (…), bet iš esmės manau, kad tikrai užteks balsų.

Ketvirtadienį vyksiančiame paskutiniame pavasario Seimo sesijos posėdyje valdantieji siūlo apsispręsti dėl įstatymo projekto, kuriuo numatoma suteikti Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkui V. Landsbergiui valstybės vadovo statusą. Seimo pirmojo vicepirmininko Jurgio Razmos teigimu, sprendimas įtraukti kontroversiškų parlamentarų nuomonių sulaukusį klausimą buvo priimtas siekiant įdėti visus įstatymo projektus, kurie yra praėję svarstymo stadiją.

Klausimas dėl valstybės vadovo statuso suteikimo V. Landsbergiui buvo nesėkmingai keltas ir praėjusios kadencijos metu.

Projektą, kuriuo siūloma įtvirtinti, kad Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas buvo atkurtos nepriklausomos Lietuvos valstybės vadovas, parengė ir parlamentarams praėjusių metų birželio mėnesį svarstyti pateikė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, konservatorių frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, Laisvės frakcijos seniūnė Ieva Pakarklytė bei konservatorė Paulė Kuzmickienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Prieštarauju

Prieštarauju portretas
- V. Landsbergis pasamdė ter0ristus ir liepė susprogdinti Kryžkalniuose esančią skulptūrą „Motina“. 1990 m. spalio 5 d. buvo susprogdinta Kryžkalnyje esanti skulptūra „Motina“ – ter0ristai padėjo sprogstamosios medžiagos ir sukėlė sprogimą, apgadindami skulptūrą... Ar ter0ristinių veikų planuotojas gali būti paskirtas šalies vadovu?

och

och portretas
na o šitas senas ožys visai praradęs protą,galėtų psihiatrai pasidomėti jo psichine būkle,ir pradėti gydyti,nes jis dar ne vieną kiaulystę iškrės su savo apsinarkošinusiais pakalikaisna

aš portretas
nesuprantu vieno kaip jis visus tampo kaip su virvutėmis,,o tos valdžios bobos turbūt yra jo parištos kokiu tai būdu,kad net nebijo nei konstitucijos nei dokumentų esamų kurie įrodo jog jis nebuvo tuo kuo skelbiasi,nesuprantu už ką tos bobos be muilo lendajam į š....
VISI KOMENTARAI 44

Galerijos

Daugiau straipsnių