Quantcast

V. Čmilytė-Nielsen apie tris prezidento veto: reikėtų kreipti dėmesį į įstatymų turinį

Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen teigimu, parlamentarams sprendžiant dėl trijų prezidento Gitano Nausėdos veto, svarbu susikoncentruoti ne į veto atmetimą, o į pataisų turinį.

„Aš manau, kad reikėtų du dalykus atskirti. Šiuo atveju kreipti dėmesį į turinį tų pasiūlymų ir tų įstatymų, o ne į priešpriešas, kurios, man rodos, yra pernelyg išryškinamos“, – ketvirtadienį Seime kalbėjo V. Čmilytė-Nielsen.

ELTA primena, kad į ketvirtadienio Seimo darbotvarkę įtraukti trys prezidento veto.

Seimas svarstys dėl prezidento vetuotų įstatymo pataisų, pagal kurias nepasiskiepiję darbuotojai turėtų patys susimokėti už privalomus testus nuo COVID-19. G. Nausėda, argumentuodamas sprendimą vetuoti įstatymą, ragino vengti visuomenę skaldančių sprendimų, mažinančių žmonių pasitikėjimą valstybe.

Šiuo atveju kreipti dėmesį į turinį tų pasiūlymų ir tų įstatymų, o ne į priešpriešas, kurios, man rodos, yra pernelyg išryškinamos.

Seimo posėdžio darbotvarkėje – prezidento veto dėl Seimo nuolatinio atstovo Europos Sąjungoje (ES) įstatymo, numatančio atstovą skirti ne tik ES, bet ir konkrečioje valstybėje.

Taip pat parlamentarai spręs dėl Aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės įstatymo pataisos dėl valstybės institucijų reagavimo į pranešimus apie žalą gamtai.

A. Armonaitė: pastangos atmesti prezidento veto neturėtų būti susijusios su asmeniškumais

Laisvės partijos pirmininkės Aušrinės Armonaitės teigimu, valdantieji visomis priemonėmis siekia paskatinti spartesnį gyventojų skiepijimą nuo COVID-19 ir taip išvengti dar vieno karantino. Pasak jos, į tai yra nukreiptas ir siekis atmesti prezidento Gitano Nausėdos veto dėl įstatymo pataisų, numatančių, jog nepasiskiepiję darbuotojai turėtų patys susimokėti už privalomus testus nuo COVID-19.

„Tikslas yra visomis priemonėmis skatinti skiepijimą ir visomis priemonėmis išvengti naujo karantino. Skaičiai auga, norime laikyti ir švietimą atvirą, ir ekonomiką atvirą, tai reikia imtis visų įmanomų priemonių skiepų skatinimui“, – žurnalistams Seime teigė A. Armonaitė.

„Jeigu prisiminsime, kai įvedėme galimybių pasą, buvo daug šauksmo ir kritikos, bet skiepai išaugo. Tai tikimės, kad ir dabar taip bus“, – pridūrė ji.

Seimas ketvirtadienį svarstys šalies vadovo veto ne tik dėl įstatymo pataisų, numatančių, kad skiepytis atsisakę darbuotojai patys mokėtų už COVID-19 testus, bet ir veto dėl Seimo nuolatinio atstovo Europos Sąjungoje (ES) įstatymo, numatančio atstovą skirti ne tik ES, bet ir konkrečioje valstybėje. Taip pat į posėdžio darbotvarkę įtrauktas ir šalies vadovo veto dėl ir Aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės įstatymo pataisų.

Vis tik Laisvės partijos pirmininkė pabrėžia, kad balsavimai dėl šių veto atmetimo neturėtų būti susiję su asmeniškumais tarp valdančiųjų ir prezidento.

„Aš labai norėčiau, kad čia nebūtų asmeniškumų. Tai nėra apie prezidentą, tai nėra apie asmenis, esančius Vyriausybėje, konkrečius vardus ir pavardes, tai yra apie projektus. Ir aš tiesiog tikiuosi ir kviečiu, kad visi taip ir matytų“, – akcentavo politikė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Birutė

Birutė portretas
Mes didžiuojamės Prezidentu,o ne jūms kaip turgaus boboms jį niekinti.Ateis laikas ir būsite nubaustos už viską ką darote mūsų šaliai kenksmingo.

sunku Prezidentuj ,kada is visu pusiu puola

sunku Prezidentuj ,kada is visu pusiu puola portretas
vilkines kales ,prisiuoste narkatos ir dvokiancios per visas skyles...

na jau

na jau portretas
Motereles prades mokinti Prezidenta...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių