Quantcast

V. Čmilytė-Nielsen apie recesiją: nėra pagrindo kalbėti apie niūriausius scenarijus

Recesiją Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen vadina niūriausiu scenarijumi, kuriam nėra pagrindo, bet mano, kad  Lietuva yra užgrūdinta krizių ir išbandymų, todėl sugebės su „šita situacija pakankamai sėkmingai susidoroti“.

„Nėra pagrindo kalbėti apie, na, tokius jau niūriausius scenarijus. (...) Nėra pagrindo gąsdinti vieni kitų, turėtume žiūrėti į ateitį pakankamai ramiai“, – LRT radijui penktadienį sakė V Čmilytė-Nielsen.

„Pramonė, kuri yra vienas iš mūsų ramsčių, šiaip racionaliai vertina situaciją – tikrai jos nedramatizuoja, kalba, ką reikia daryti, ateities nepiešia tamsiausiomis spalvomis“, – pridūrė Seimo vadovė.

Jos teigimu, Lietuva yra užgrūdinta krizių ir išbandymų.

„Taip, šie metai, kaip visi pastarieji, nelengvi ir nebus lengvi, tačiau mes įvairiausių esame krizių ir išbandymų užgrūdinti, verslas yra lankstus, manyčiau, kad sugebėsime ir su šita situacija pakankamai sėkmingai susidoroti“, – kalbėjo V. Čmilytė-Nielsen.

Taip, šie metai, kaip visi pastarieji, nelengvi ir nebus lengvi, tačiau mes įvairiausių esame krizių ir išbandymų užgrūdinti, verslas yra lankstus, manyčiau, kad sugebėsime ir su šita situacija pakankamai sėkmingai susidoroti.

Ji pabrėžė, kad situacija ekonomikoje tokia, nes „Putino karo atgarsiai atsirita įvairiomis formomis“.

„Būtų naivu manyti, kad jie neatsiris“, – teigė Seimo pirmininkė.

Statistikams balandžio pabaigoje paskelbus, jog Lietuvos pramonė pirmąjį šių metų ketvirtį smuko 12 proc., o vien kovą – beveik 17 proc., kai kurie analitikai pareiškė, kad šalies pramonė jau yra recesijoje ir tikėtina, kad netrukus ją pajus ir kiti sektoriai.

Šalies BVP pirmąjį ketvirtį, palyginti su tuo pat metu pernai, smuko 3,7 proc. – tai buvo antras ketvirtis iš eilės, kai fiksuojamas BVP smukimas – ketvirtąjį 2022 metų ketvirtį, palyginti su tuo pat metu 2021-aisiais, jis smuko 0,4 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O tai ko

O tai ko portretas
Tokia paniurus?Cer ne sahmatai o geopolitika,taciau tokios pur-litikes sugeba viska paverst y shmatu partija.

Požiūris

Požiūris  portretas
Pasikirpk tu .Ir nebūk visur iš sisiepus kai shikt norėdama

Hdh

Hdh portretas
Vapsie kokiam kosmose gyveni kad nesupranti realybes zmoniu!!!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių