Quantcast

V. Čmilytė-Nielsen apie protestus Vasario 16-ąją: maršistai nori triukšmo

Lietuvos šeimų sąjūdžiui siekiant gauti leidimą Vasario 16-ąją organizuoti mitingą, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia, kad Vyriausybės darbu pasipiktinusios visuomenės grupės protestai neturėtų keisti didžiajai Lietuvos daliai prasmingų tradicijų.

„Manau, kad tos progos yra labai svarbios dideliam mūsų visuomenės segmentui ir tai, kad viena ar kita iniciatyva visgi ne tokios jau ir didelės visuomenės grupės šiek tiek užmetė šešėlį, tarkim, konkrečiai Sausio 13-ąją, neturėtų kažkaip keisti šventinės ar rimtos dvasios ir tikrai neturėtų keisti mūsų nusistovėjusių tradicijų, kurios yra prasmingos didelei daliai mūsų visuomenės“, – trečiadienį „Žinių radijui“ teigė V. Čmilytė-Nielsen.

„Metų metais yra graži tradicija Vasario 16-ąją rinktis Pilies gatvėje, susirenka tūkstančiai žmonių ir net neabejoju, kad ir šiemet taip bus. Žinoma, Vilniaus miesto savivaldybės sprendimas toks priimtas ir argumentai yra susiję su įstatymo nuostatomis“, – pridūrė V. Čmilytė-Nielsen, argumentuodama Vilniaus savivaldybės sprendimą nesuteikti leidimo Vasario 16-ąją Lietuvos šeimų sąjūdžiui prie paminklo Jonui Basanavičiui organizuoti mitingo.

Visgi, V. Čmilytės-Nielsen nuomone, Vilniaus miesto savivaldybės sprendimas nesuteikti leidimo Lietuvos šeimų sąjūdžiui yra parankus siekiant atkreipti visuomenės dėmesį.

Šis sprendimas iš dalies yra parankus vadinamiesiems maršistams, nes ko jie nori šitoje situacijoje, tai triukšmo, galbūt triukšmo tą dieną arba triukšmo prieš ją.

„Šis sprendimas iš dalies yra parankus vadinamiesiems maršistams, nes ko jie nori šitoje situacijoje, tai triukšmo, galbūt triukšmo tą dieną arba triukšmo prieš ją. Ir dabar tas šurmulys žiniasklaidoje yra labai didelis ir tas, be abejo, yra paranku šios iniciatyvos organizatoriams“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Vyriausybe nepatenkintiems asmenims viešojoje erdvėje skelbiant apie planus vasario 7 dieną Vilniuje blokuoti Vilniaus eismą, surengiant masines sunkvežimių „važiuotynes“, V. Čmilytė-Nielsen teigia, kad kiekvienas protestas yra demokratijos dalis.

„Bet kuri iniciatyva, bet koks renginys, kuris neprasilenkia su galiojančiais įstatymais, yra demokratijos dalis ir tiek“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Kita vertus, Seimo pirmininkė nėra įsitikinusi, dėl ko bus rengiamas masinis protestas, kai yra atsisakoma didžiausią nepasitenkinimą keliančių pandemijos valdymo priemonių.

„Kitas dalykas, man nelabai aišku, dėl ko būtų protestuojama, nes dalies, kaip aš suprantu, pandeminių apribojimų, kurie keldavo didžiausią susierzinimą mitingų dalyviams, yra atsisakoma. Būtų įdomu pamatyti, kokia planuojamų mitingų darbotvarkė ir prieš ką dabar planuojama protestuoti“, – teigė V. Čmilytė-Nielsen.

ELTA primena, kad Vilniaus savivaldybei nesuteikus leidimo Vasario 16-ąją Lietuvos šeimų sąjūdžiui miesto centre organizuoti mitingo, šios organizacijos lyderis Raimondas Grinevičius neatmeta, kad sostinės valdžios sprendimas gali būti skundžiamas teismui.

R. Grinevičius teigė, kad savivaldybė savo sprendimu tik didina įtampą visuomenėje, juolab, kaip aiškino jis, mitingu prie paminklo Jonui Basanavičiui ketinta surengti edukacinę programą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galima ir taip

Galima ir taip portretas
Paskelbk gedulą ir turėsi mirtiną tylą

pid.er.astai mentai Renatas Požėla ir Saulius Gagas

pid.er.astai mentai Renatas Požėla ir Saulius Gagas   portretas
pid.er.astai mentai Renatas Požėla ir Saulius Gagas yra Landsbergio ir visų koncervatorių subin.laižiai, ožio šūdai pas Požėlą ir Gagą ant snukių matosi, pridžiųve nuo ožio subinės laižymo, sušaudyt tokius Lietuvos išdavikus reikia, kūr.vą Čmilytę irgi

Ggg

Ggg portretas
Mūsų tvarto vyriausybė apsidirbo prieš vasario 16.
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių