Quantcast

V. Čmilytė-Nielsen apie prezidento pasiūlymus: taiklesni nei valdančiųjų

Liberalų sąjūdžio pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen pozityviai vertina prezidento Gitano Nausėdos penktadienį pristatytą teikiamą įstatymų paketą, kuriuo bus bandoma skatinti šalies ekonomiką. Pasak V. Čmilytės-Nielsen, tai daug geresnis bandymas skatinti ekonomiką, nei tai darė valdantieji.

„Dar su frakcija iniciatyvų neaptarėme, dar aptarsime. Dėl gyventojų pajamų mokesčio (GPM) mažinimo jau ne kartą esu sakiusi, kad palaikome. Neapmokestinamojo pajamų dydžio (NPD) didinimas taip pat iš principo, mūsų vertinimu, gera priemonė. O dėl trečiosios (vienkartinės išmokos vaikams – ELTA) dar turime padiskutuoti, pasitarti, bet iš esmės pozityviai vertiname prezidento pateiktą paketą“, – Eltai sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Manau, kad šios siūlomos priemonės yra taiklesnės nei tai, ką siūlė valdantieji ir kas dabar pažadėta rugpjūčio mėnesį. Prezidento siūlomos priemonės yra geros ir galėtų pasitarnauti kaip viena iš ekonomikos skatinimo priemonių“, – sakė ji.

Manau, kad šios siūlomos priemonės yra taiklesnės nei tai, ką siūlė valdantieji ir kas dabar pažadėta rugpjūčio mėnesį.

ELTA primena, kad šalies vadovas siūlys Seimui priimti įstatymą, pagal kurį vaikams iš nepasiturinčių ir gausių šeimų, taip pat vaikams su negalia ne vėliau kaip liepos mėnesį būtų išmokėta vienkartinė 200 eurų išmoka, o visiems kitiems vaikams – vienkartinė 120 eurų išmoka.

Taip pat G. Nausėda teiks įstatymo pataisą, kuria siūloma laikinai – iki metų pabaigos – sumažinti standartinį gyventojų pajamų mokesčio (GPM) tarifą nuo 20 proc. iki 15 proc., taikant jį visų darbuotojų pajamoms iki 3 vidutinių darbo užmokesčių (VDU) lygio (iki 4000 eurų bruto).

Siekdamas papildomai padidinti mažiausiai uždirbančiųjų pajamas, šalies vadovas taip pat siūlys ankstinti numatytą neapmokestinamojo pajamų dydžio (NPD) padidinimą ir pradėti taikyti 50 eurų didesnį NPD jau šiais metais.

Anot prezidento, tokiu būdu mažiausiai pajamų gaunančias šeimas parama pasiektų trimis kanalais – laikinai mažinant pajamų mokesčius dirbantiesiems, didinant NPD ir skiriant papildomas vienkartines išmokas vaikams. Bendra šių priemonių vertė siektų apie 500 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ekspertė

Ekspertė portretas
Kaip šaunu, kad Čmilytė teikėsi pritarti ir pozityviai įvertinti Prezidento teikiamą įstatymų paketą. Nejaugi naujoji ekspertė nežino, kad daugelyje ES šalių skiriamos ir karantino išmokos senjorams ir tai neturi nieko bendro su tuo, kas " pažadėta rugpjūčio mėnesį".

Regina

Regina portretas
AČIŪ,GERB PREZIDENTUI.

NA NA

NA NA portretas
kgbisto duktė čmilytė ,puikiai sutaria su landsberginiu įtakon, pakliuvusiu prezidentu nausėda ,kuris mėtosi ir bando visiems įtikti ,vieniems atidirbti ,kitus pažadais užglostyti ,---------vargas nausėdai ,kai reikia bendrauti su 0,su anūkėliu ir čmilyte ,kurie paveldėje gaujas tik tam kad skaldytu Lietuvą ,nieko gero negalintis veikti ,,,,,sėkmės komunistams ir kgistams ,išnykti iš Lietuvos ,,,
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių