Quantcast

V. Čmilytė-Nielsen apie derybas: tai visų koalicijos partnerių pergalė

Liberalų sąjūdžio lyderė parlamentarė Viktorija Čmilytė-Nielsen yra patenkinta koalicinės sutarties derinimu, o  per šios dienos derybas pasiektus rezultatus laiko visų koalicijos partnerių pergale.

„Esame patenkintos pirmiausia dėl to, kad šį vakarą pavyko susitarti dėl likusių 20 proc. nuostatų, kurių trūko susitarimui. Po tokių jau nelabai sudėtingų, manau, labai racionalių diskusijų šiandieną matau kaip visų koalicijos partnerių pergalę. Mūsų tikslas yra, kad už ketverių metų žmonės būtų labiau gerbiami, būtų labiau savarankiški, kad turėtų daugiau  galimybių, daugiau teisių“, - ketvirtadienį po derybinių grupių posėdžio žurnalistams Seime sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Jos vertinimu, pasiektas susitarimas yra visiškai neblogas kompromisas tarp skirtingų  koalicijos partnerių nuostatų. „Jis yra geras ir labai geras pagrindas judėti toliau“, - sakė ji.

Anot politikės, koalicinėje sutartyje bus daug konkrečių dalykų, konkrečių nuostatų, nes siekiama, kad joje atsispindėtų tiek bendri, tiek vertybiniai  principai, kurie koalicijos partneriams yra labai panašūs ir artimi. Tai bus, anot Liberalų sąjūdžio lyderės, tos programinės nuostatos, su kuriomis buvo eita į rinkimus.

Ji patvirtino, kad partnerystės klausimai  irgi bus paminėti koalicinėje sutartyje.

ELTA jau skelbė, kad valdančiąją daugumą formuojanti Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD), Liberalų sąjūdis ir Laisvės partija teigia sutarusios dėl koalicijos sutarties turinio. Pasak dešiniųjų partijų buriamos koalicijos lyderės Ingridos Šimonytės, parašai po sutartimi galėtų būti padėti jau ateinančios savaitės pirmadienį.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių