Quantcast

V. Blinkevičiūtė: svarbiausias darbas – pergalė savivaldos rinkimuose

Socialdemokratų partijos (LSDP) rinkimus laimėjusi europarlamentarė Vilija Blinkevičiūtė sako, jog svarbiausias laukiantis darbas – pergalė savivaldos rinkimuose.

„Pagrindiniai darbai tai, žinoma, komandos suformavimas ir neatidėliotinas darbas – pergalė savivaldos rinkimuose. Koncentruosimės visi bendrai į savivaldos rinkimus, kad atlieptume žmonių lūkesčius“, – spaudos konferencijoje sekmadienį sakė išrinktoji LDSP pirmininkė.

„Mano kaip būsimosios pirmininkės pagrindinis tikslas iš tikrųjų yra susigrąžinimas rinkėjų ir žmonių pasitikėjimo mūsų Socialdemokratų partija. Mes iš tikrųjų ne kartą esame parodę, kad gebame dirbti, priimti sprendimus kaip rimta kairioji partija Lietuvoje“, – sakė V. Blinkevičiūtė.

Sekmadienį, preliminariais duomenimis, V. Blinkevičiūtę palaikė apie 56 proc. rinkimuose dalyvavusių partijos narių, o europarlamentarą Juozą Oleką – apie 44 proc.

Savo varžovą rinkimuose V. Blinkevičiūtė sakė kviečianti prisijungti prie savo pavaduotojų.

Pagrindiniai darbai tai, žinoma, komandos suformavimas ir neatidėliotinas darbas – pergalė savivaldos rinkimuose.

Naujoji socialdemokratų vadovė žada siekti, jog partija būtų vieninga, o sprendimai būtų priimami įsiklausant vienam į kitą.

„Norėčiau, kad mes visi būtume vieningi, kad girdėtume vienas kitą, kad įsiklausytume į vienas kitą, kad iš tikrųjų dirbtume kaip viena didelė ir graži šeima, kad priimtume tuos sprendimus visi kartu kaip galima labiau išdiskutavę, kad būtų išgirstas kiekvienas mūsų partijos bičiulis, kur jis begyventų, ką jis bedirbtų, kokias pozicijas jis užimtų“, – sakė V. Blinkevičiūtė.

Naujoji LSDP vadovė sakė matanti šią partiją kaip atstovaujančią žmonėms, siekiantiems darbuotojui palankių darbo sąlygų, šeimoms, norinčioms suteikti vaikams gerą išsilavinimą nepriklausomai nuo tėvų pajamų. Taip pat, jos teigimu, socialdemokratų rinkėjas yra žmogus, kuriam rūpi žmogaus teisės ir lygios galimybės visiems žmonėms.

„Mes turime labai aiškiai pasakyti, kokios yra mūsų socialdemokratinės vertybės ir jas drąsiai atstovauti, nieko neslepiant ir nevyniojant į vatą“, – kalbėjo ji.

„Valstiečių“ ir „darbiečių“ opozicinė koalicija neatrodo rimtai

V. Vilija Blinkevičiūtė teigia, kad dėl galimybių jungtis į opozicinę koaliciją su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) ir Darbo partija ji artimiausiu metu ketina kalbėtis su Sauliumi Skverneliu. Tačiau šiuo metu matomas „darbiečių“ ir „valstiečių“ bendradarbiavimas išrinktosios LSDP pirmininkės netenkina.

„Pagal tai, kokia šiuo metu yra situacija, kaip bendradarbiauja tarpusavyje tiek „valstiečiai“, tiek „darbiečiai“, tai mūsų socialdemokratų tikrai netenkina. Nes kol kas opozicinė koalicija neatrodo rimta. Man atrodo, kad jie tarpusavyje labai dažnai neranda bendrų sutarimų, o tai mums būtų visiškai nepriimtina“,– sekmadienį surengtoje LSDP spaudos konferencijoje kalbėjo V. Blinkevičiūtė.

Pagal tai, kokia šiuo metu yra situacija, kaip bendradarbiauja tarpusavyje tiek „valstiečiai“, tiek „darbiečiai“, tai mūsų socialdemokratų tikrai netenkina.

Visgi europarlamentarė pažymi, kad dėl visų priimamų sprendimų bus kalbamasi ir su kitomis opozicinėmis frakcijomis, o socialdemokratai palaikys tuos sprendimus, kurie pirmiausiai bus priimtini jiems patiems.

„Socialdemokratų partija ir dabar yra ganėtinai stipri dirbant opozicijoje. Sprendimus mes turime derinti tarpusavyje ir su kitomis opozicinėmis partijomis, bet ten, kur sprendimai nepriimtini, mes tikrai jų nepalaikysime. Ten, kur mes galime rasti bendrus sprendimus, – sėsime prie derybų stalo ir priimsime sprendimus“,– tikino V. Blinkevičiūtė, kartu akcentuodama, kad opozicijos bendradarbiavimą įtvirtinantis dokumentas jai nėra savaiminė vertybė.

„Socialdemokratai tikrai pasiryžę bendradarbiauti, tačiau būti opozicinėje koalicijoje, dirbti pasirašius sutartį – ne tai yra svarbiausia esmė. Esmė yra, kaip mes sugebame priimti Lietuvai svarbius sprendimus“,– kalbėjo išrinkta LSDP pirmininkė.

Visuotiniuose pirmininko rinkimuose dalyvavo daugiau nei 7,9 tūkst. socialdemokratų arba apie 52 proc. partijos narių.

LSDP pirmininko rinkimų komisija galutinius rinkimų rezultatus tvirtins gegužės 14 dieną, o pareigas išrinktoji partijos pirmininkė pradės eiti gegužės 29 dieną, tądien rengiamas ir partijos suvažiavimas.

Sausį sulaukęs partijos narių kritikos dėl blogų Seimo rinkimų rezultatų iš LSDP vadovų pasitraukė parlamentaras Gintautas Paluckas.

Opozicijoje dirbanti Socialdemokratų partija yra didžiausia Lietuvoje, ji turi daugiau nei 16,5 tūkst. narių. Seime jai atstovauja 13 politikų.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

socdemai yra konservatorių s a t e l i t a i, kurie kartu

socdemai  yra konservatorių s a t e l i t a i, kurie kartu portretas
a l i n a žmonių gyvenimą VELTĖDŽIAUDAMI

Prarasti pasitikėjimą lengva,

Prarasti pasitikėjimą lengva, portretas
bet jį susigrąžinti nebus paprasta . Per rinkimus rinkėjai jau parodė ,kad valstiečiai-žalieji gavo net 32 mandatus,nors ketverius metus dirbo vien kritikos ugnyje.Socdemai ,išdavę buvusius koalicijos partnerius ir nuėję pas opozicionierius bei patys susiskaldę, prarado pasitikėjimą.

Anonimas

Anonimas portretas
a čia ta kur Kedžio byloje spindėjo ?
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių