Quantcast

V. Blinkevičiūtė kritikuoja I. Šimonytės Vyriausybę: daugybę darbuotojų maitina tik pažadais

Lietuvai minint Tarptautinę viešųjų paslaugų dieną, opozicinės Socialdemokratų partijos lyderė Vilija Blinkevičiūtė sukritikavo Ingridos Šimonytės Vyriausybę. Esą ši netesi mokytojams, dėstytojams medikams ir pareigūnams duotų įsipareigojimų didinti algas.

Pasak politikės, pakoreguotame šių metų biudžete, kurį antradienį patvirtino Seimas, atsispindi tik dalis viešojo sektoriaus darbuotojams duotų įsipareigojimų.

„Apmaudu, kad augant ekonomikai biudžetą peržiūrėjusi Vyriausybė nerado galimybės padidinti algų mokytojams ir dėstytojams. Nevykdomi ir anksčiau duoti įsipareigojimai užtikrinti mokytojų socialines garantijas išeinant į pensiją – vietoj šiemet reikalingų 6 mln., Vyriausybė „sukrapštė“ tik 1 mln. eurų. Beje, pusės reikalingų lėšų ugniagesiams taip pat nerado. Visa tai nuvilia, nes daugybė viešajame sektoriuje dirbančių žmonių maitinami vien tik pažadais“, – sako V. Blinkevičiūtė.

Buvusi socialinės apsaugos ir darbo ministrė taip pat teigia, kad Vyriausybės sprendimais pagrįstai piktinasi medikai ir slaugytojai, mat jiems svarbios kolektyvinės sutarties nuostatos lig šiol yra „įšaldytos“.

Tačiau ir toliau daliai jų valstybė moka apverktinas algas. Toks požiūris yra nesuprantamas. Juk didinant algas viešajame sektoriuje, privatus irgi priverstas pasitempti.

„Matome, kaip sunkiai vyksta jų derybos su Vyriausybe. Medikai buvo pirmosiose fronto gretose kovojant su pandemija, jie buvo arčiausiai žmonių, dirbo dieną naktį, tačiau algos jiems nedidinamos – kalbama tik apie priedų dirbant pandemijos metu išmokėjimą“, – komentuoja V. Blinkevičiūtė.

Socialdemokratų partijos pirmininkės žodžiais, Vyriausybė, didindama užmokestį viešojo sektoriaus darbuotojams, taip galėtų paskatinti elgtis ir privatų sektorių.

„Mes norime, kad viešajame sektoriuje dirbtų kompetentingi ir patyrę žmones. Norime, kad žmonės gautų kokybiškas švietimo, sveikatos priežiūros ir kitas paslaugas. Kad geri specialistai neemigruotų. Tačiau ir toliau daliai jų valstybė moka apverktinas algas. Toks požiūris yra nesuprantamas. Juk didinant algas viešajame sektoriuje, privatus irgi priverstas pasitempti. Tačiau akivaizdu, kad visa tai dabartinei konservatorių ir liberalų Vyriausybei nėra labai svarbu“, – vertina V. Blinkevičiūtė.

ELTA  primena, kad antradienį Seimas pritarė Finansų ministerijos parengtam patobulintam 2021 metų valstybės biudžeto projektui, kuriame didžioji dalis lėšų, pasak Finansų ministerijos, numatyta koronaviruso pandemijos neigiamų padarinių valdymui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jiems teks palaukti

Jiems teks palaukti portretas
metelius kitus ,nes į Vyriausybės rezervą MILIJARDĄ eurų atsidėjo ( prieš rinkimus pamalonins, tikriausia) . Socdemai irgi gerai mokėjo maitinti pażadais : visi ,,sotūs ,, buvo !

JUozas

JUozas portretas
Lengva paršavedei kritikuoti sėdint Briuselyje...nepernešu chameleonų...

Galimai finansavimas - narkomanų rateliams

Galimai finansavimas - narkomanų rateliams portretas
Kodėl nevyksta tikrinimai, kuo užsiima Spaudos, radijo, televizijos rėmimo fondas? Su kokiomis partinėmis grupuotėmis jis susijęs? Kitas žingsnis: jei sąsajos su konkrečia partine grupuote, kur šioje vietoje yra demokratinė ir laisva spauda, apie kurią kaip atseit nepriklausomą taip garsiai rėkiama? Valstybės biudžeto lėšas galimai perskirsto itin korumpuota grupuotė su puokšte marionečių. Paprastas ir logiškas žingsnis yra toks: išsiaiškinti, kiek itin pavojingas visuomenei priklausomybes turinčiųjų yra tarp įtaką darančiųjų? Kiek tiesiog jų tarpe narkomanų, kuriems vienai dienai reikalinga mažiausiai 100 eur prašmatnenėms dozėms? Pasakaites, jog neva narkomanai yra niekam nepavojingi pasilikite sau. Tai nepagydomi asmenys, pavojingi ir tiesa yra tokia: negavę savo dienos dozės jie net nemirktelėdami gali į mažyčius gabaliukus virtuviniu peiliu supjaustyti ne tik savo motiną, bet ir nuosavus vaikus, kitus artimuosius. O kiek dar narkomanų vaikų turi tie bedalinantieji pinigus?
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių