Quantcast

V. Blinkevičiūtė kreipėsi į sveikatos ministrą: ragina išgirsti žmonių prašymą

Europos Parlamento narė socialdemokratė Vilija Blinkevičiūtė kreipiasi į sveikatos apsaugos ministrą Arūną Dulkį dėl susiklosčiusios situacijos sveikatos įstaigose, kai žmonėms neleidžiama aplankyti mirštančių ar sunkiai sergančiųjų artimųjų.

„Sulaukiau Lietuvos žmonių prašymų padėti aplankyti gydymo įstaigose mirštančius, sunkiai sergančius artimuosius. Dabar, su labai retomis išimtimis, tokių galimybių nėra, todėl viešai kreipiuosi į sveikatos apsaugos ministrą, didžiųjų sveikatos įstaigų vadovus ir medikus, priimančius sprendimus“, – sako V. Blinkevičiūtė.

Pasak politikės, kad tokie draudimai, kai neleidžiama aplankyti sunkiai sergančiųjų ne COVID-19, pernelyg griežti ir ragina juos švelninti.

Taip, prekyba svarbu, bet ar mažiau svarbūs sunkiai sergantieji ir jų artimieji?

„Kalbu ne apie infekcines ligas. Kalbu apie žmones po insultų, apie sunkiai sergančius kitomis neužkrečiamomis ligomis. Apie tuos žmones, kurie jau negali artimiesiems paskambinti telefonu ar prieiti prie palatos lango.

Suprantu: karantinas, būtina saugotis nuo COVID-19, situacija išlieka sudėtinga. Bet ar ne per daug žiaurūs tokie griežti ribojimai? Juolab dabar, kai dauguma medikų pasiskiepijo nuo COVID-19 ir kai yra galimybė lankytojams pasidaryti testą. Kai leista atsidaryti didžiosioms parduotuvėms. Taip, prekyba svarbu, bet ar mažiau svarbūs sunkiai sergantieji ir jų artimieji?“ – klausia V. Blinkevičiūtė.

ELTA primena, kad Vyriausybė  pratęsė  karantiną iki balandžio 30 d., taip pat priimtas sprendimas nustatyti asmenų judėjimo tarp savivaldybių ribojimą laikotarpiu nuo kovo 27 d. iki balandžio 6 d. 24 valandos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tera

Tera portretas
Baigiasi ponios Blinkevičiūtės terminai EUROPARLAMENTE. Reikia paruošti kėdę savo užpakaliui Lietuvoje. Todėl visus kritikuoja, visur į spaudą lenda (Žiūrėkit kokia Aš gera). O ką tu gero padarei sėdėdama 2 kadencijas SEIME. Visi mato ant kito pečių plauką, o ant savo ir pagalys nematomas. Ką galima nuspręsti, jei žmonės prisiklausę visokių (Kepenių) nesiskiepija, nesisaugo patys ir kitų nesaugo. "Manes tai neliečia". Neliečia tol, kol neatsitinka bėda. Žmogaus organizmas nevienodas. Vienam tas skiepas nieko nereiškia, kitam tik jis padeda. Būkime vieningi, kaip prieš 30 metų Baltijos kelyje, o ne" kaip gražiai kaimynas dega"

is

is portretas
tu socdemu tai si turbut vi/enintele nepraradusi padorumo ir gerumo zmonems neveltui ir Jakeliuna isgrudo toliau nuo zmoniu kad netrukd ytu likusiems daryti ka nori o taip pat tuos kurie prisidirbe kad zmonems nebadytu akiu neminesiu kas nes vi/si zi/nome kas?...

>

> portretas
O "zmoniu" sarasa prridejo ?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių