Quantcast

V. Blinkevičiūtė apie valdančiųjų krizę: iš didelio debesies – mažas lietus

Opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė sako, kad valdantieji bando išlošti laiko ir pabėgti nuo atsakomybės. Taip politikė reaguoja į penktadienį Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) prezidiumo siūlymą surengti pirmalaikius Seimo rinkimus.

Pasak LSDP pirmininkės, konservatorių prezidiume galėjo būti priimtas sprendimas, kad kai kurie Vyriausybės nariai pasitrauktų.

„Manau, kad tiesiog bandoma išlošti laiko ir žiūrėti, kaip toliau pasielgti. Nesuprantu, kodėl šitame prezidiumo posėdyje konservatorių nebuvo priimtas, pavyzdžiui, toks sprendimas dėl Vyriausybės pertvarkymo. Taigi galėjo iš tikrųjų pasvarstyti tuos atvejus dėl kai kurių ministrų ir nesibaiminti kažkaip. Man atrodo, kad būtų tam tikras sprendimas padarytas ir būtų galima dirbti toliau (...)

Kitą vertus, iš pradžių man pasirodė, kai išgirdau tokius siūlymus, kad konservatoriai tiesiog žada pabėgti nuo atsakomybės, nes problemų valstybėje per tuos trejus metus, kol jie yra valdžioje, yra be galo daug ir, matyt, nebežino, kaip jas spręsti“, – LRT televizijai penktadienį teigė V. Blinkevičiūtė.

Manau, kad tiesiog bandoma išlošti laiko ir žiūrėti, kaip toliau pasielgti.

V. Blinkevičiūtė darė prielaidą, kad dėl pirmalaikių Seimo rinkimų bendro sutarimo rasta nebus.

„Gabrieliaus Landsbergio rytinėje kalboje buvo pasakyta, kad bus svarstomas klausimas ar siūlymas dėl Vyriausybės atsistatydinimo, o po to dėl pirmalaikių Seimo rinkimų. Dabar viskas atvirkščiai – teiks klausimą dėl pirmalaikių Seimo rinkimų. Matyt, nebus Seime tokio sutarimo rasta, nes netgi valdančiosios daugumos koalicijos partneriai, pavyzdžiui, liberalai ir Laisvės partija, tam nepritaria, kiek girdėjau, tai, matyt, iš to nieko gero ir nebus“, – sakė LSDP pirmininkė.

ELTA primena, kad penktadienį posėdžiavęs Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos prezidiumas priėmė sprendimą siūlyti Seimui surengti pirmalaikius rinkimus. Priešingu atveju, jeigu siūlymas nesulauktų palaikymo, TS-LKD vadovybė numato svarstyti klausimą dėl Vyriausybės atsistatydinimo.

Pirmalaikiai Seimo rinkimai gali būti rengiami Seimo nutarimu, priimtu ne mažiau kaip 3/5 visų Seimo narių balsų dauguma.

Seimo nutarime dėl pirmalaikių Seimo rinkimų nurodoma naujų Seimo rinkimų diena. Nauji Seimo rinkimai turi būti surengti ne vėliau kaip per 3 mėnesius nuo sprendimo dėl pirmalaikių rinkimų priėmimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kokia

Kokia portretas
Stora ir potna kaip ta akiniuota žiurkė

kauniete

kauniete portretas
Taip blinke prisivaldėt šlikštu i jusu snukius žiūrėti kada lietuva apsivaqlys nuo tokiu parazitu kaip jus BLINKĖ MOZURONIS SKVERNAS LANDZBERGYNAS dievuli gelbėk lietuva nuo tu šliuzu

iš portretas
storo mergo didelis lietus? Arba visai jo nebuvo ir nebus. Tik didelis oro gadinimas)))
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių