Quantcast

V. Blinkevičiūtė apie migrantų krizę: valdžia pavėlavo priimti sprendimus

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė valdančiuosius kritikuoja dėl esą pavėluotų sprendimų ir delsimo priimant su migrantų krize susijusių įstatymų pakeitimus.

Pasak europarlamentarės, reikalingus projektus buvo galima priimti jau gegužės mėnesį, kuomet buvo svarstomas ir daug aistrų kėlęs Partnerystės klausimas. Toks Seimo darbotvarkės pasirinkimas, pasak LSDP pirmininkės, tiesiog įrodo, kad valdantieji negeba tinkamai susidėlioti prioritetų.

„Nesugebėjimas nustatyti prioritetus deja, reikia pripažinti, kad yra konservatorių ir liberalų daugumos vizitinė kortelė“, – „Žinių radijui“ penktadienį kalbėjo V. Blinkevičiūtė.

Socialdemokratė įsitikinusi, kad Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen sprendimas šaukti neeilinį parlamento posėdį dėl migrantų krizės klausimų yra pavėluotas, kadangi nelegalių migrantų srautą esą jau buvo galima pastebėti gegužės mėnesį.

Nesugebėjimas nustatyti prioritetus deja, reikia pripažinti, kad yra konservatorių ir liberalų daugumos vizitinė kortelė.

„Girdžiu, kad Seimo pirmininkė sako, jog kitą savaitę šauks neeilinę Seimo sesiją dėl migracijos krizės. Man kyla natūralus klausimas, o kur buvo anksčiau? Kodėl tai nebuvo svarstoma, tarkime, bent jau gegužės mėnesį, nes nelegalių migrantų srautas pasipylė gegužės mėnesį. Kodėl reikia laukti nuo gegužės, iki liepos vidurio, kad galėtumėme apsvarstyti vieno ar kitų galbūt reikalingų įstatymų pakeitimą ir priėmimą“, – valdančiųjų sprendimus kritikavo LSDP pirmininkė.

Pasak europarlamentarės, vėlavimas priimti reikiamus sprendimas yra nulemtas arba valdančiųjų negebėjimo susigaudyti situacijoje, arba dėl politinės patirties stokos.

„Tiesiog čia yra tikrai didelė klaida ir nesusigaudymas situacijoje, ar nenoras susigaudyti, ar nepatirtis. Kaip norime, taip vertinkime, bet iš tikrųjų tai turėjo būti padaryta bent jau gegužės mėnesį, įvertinant esamas aplinkybes. Neužtenka vien tik nuvažiuoti prie pasienio ar apsilankyti Pabradės centre ir pasakyti „spręsime“, „darysime“ ir nepriimti sprendimų, Seime nesvarstyti tų klausimų“, – tvirtino V. Blinkevičiūtė.

Pastaruoju metu Lietuvos – Baltarusijos pasienį kerta Lietuvai dar nematyti nelegalių migrantų srautai. Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) duomenimis, iš viso šiemet pasienyje su Baltarusija sulaikyti daugiau nei 1500 neteisėtų migrantų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nezabitkauskui

nezabitkauskui portretas
nepamiršk bėgdamas ir pričkų su ručiu prigriebti-trys debilai

— portretas
Vieni lojo, kiti pavėlavo

Blinkeviciute-

Blinkeviciute- portretas
tai tokia Mis Piggy,is Mapet show....Ivairiems kaimo plugo rankenoms patinka ji ir jos idejos! Sukurti Bebru valstybe!
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių