Quantcast

V. Bakas: sprendimas atiduoti ministeriją „tvarkiečiams“ – kontroversiškas

Sprendimas penktadienį pasirašyta koalicine sutartimi atiduoti Krašto apsaugos ministeriją korupcijos byloje teisiamai partijai „Tvarka ir teisingumas“ yra kontroversiškas, teigia Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Vytautas Bakas.

„Klausimas yra, ką partija darys su šituo postu. Mums svarbu užtikrinti, kad negrįžtų „auksinių šaukštų“ laikai ir kad negrįžtų tamsa į ministeriją. Tiesą sakant, tai atrodo kontroversiškai. Kiek suprantu iš komentarų, sprendimai dėl partiškumo nėra padaryti. Pavyzdžiui, ministras nebūtinai turi būti partinis“, – BNS penktadienį sakė V. Bakas.

„Partija, kuri turi problemų su teisėsauga, yra teisiama, kaip ji sugebės užtikrinti krašto apsaugos sistemos skaidrumą ir jos nediskredituoti?“, – svarstė jis.

Anot V. Bako, vadovauti ministerijai gali būti siūlomas ne partinis, o „neutralus“ kandidatas.

„Pagrindinis uždavinys – užtikrinti skaidrumą“, – teigė NSGK pirmininkas.

Teigiama, kad į krašto apsaugos ministro pareigas ketinama siūlyti dabartinį Seimo narį, bet jo pavardės partijų lyderiai neatskleidė.

„Tvarkos ir teisingumo“ lyderis Remigijus Žemaitaitis penktadienį žurnalistų paklaustas neatsakė, ar pats pretenduoja užimti krašto apsaugos ministro pareigas.

„Tvarkiečiai“ taip pat iš dalies bus atsakingi už Kultūros ministerijos darbą. Jie galės deleguoti savo viceministrą.

Šiuo metu Panevėžio apygardos teisme tęsiamas „Tvarkos ir teisingumo“ politinės korupcijos bylos nagrinėjimas.

Partija šioje byloje kaltinama kaip juridinis asmuo, taip pat kaltinamas buvęs „tvarkietis“ Seimo narys Rimas Antanas Ručys, verslininkai Rolandas Skaisgirys, Peisachas Kačerginskis, Giedrius Rakauskas, Vytautas Banys ir Justinas Garliauskas.

Partija kaltinama iš kyšių ar neteisėtai iššvaistyto turto gavusi daugiau nei 350 tūkst. eurų, o verslininkai įtariami prisidėję prie šių schemų. Teisėsaugos duomenimis, šiuos pinigus partija panaudojo veiklai viešinti.

Pareigūnai kaltina verslininkus už pagalbą partijai siekus jos poveikio Vidaus reikalų ir Aplinkos ministerijų viešuosiuose pirkimuose.

2013–2014 metais, kai padaryti įtariami nusikaltimai, šioms ministerijoms vadovavo „tvarkiečių“ deleguoti atstovai.

Prokurorų teigimu, „Tvarkai ir teisingumui“ pagal kaltinimus gresia 1,9 mln. eurų dydžio bauda, fiziniams asmenims – iki aštuonerių metų nelaisvės.

Partijos atstovai šiuos kaltinimus neigia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alis...

Alis... portretas
manau, reikia jau šviežesnio ministr...

ohoho?

ohoho? portretas
pone Bakai, stebinate, nes opozicinis paluckinis Oleka pirko auksinius šaukštus iš opozicinio broilerio asmeninėje firmoje dirbančios direktorės vyro, taigi manau nurimkite

O kakoi skirtum?

O kakoi skirtum? portretas
Po išprotėjusios Jukšnevičienės vadovavimo gynybai nieko baisiau jau negal būti:D
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių