Quantcast

V. Bakas ragina prezidentą nušalinti VSD vadovus

Mišriai Seimo narių grupei priklausantis parlamentaras Vytautas Bakas ragina prezidentą nušalinti Valstybės saugumo departamento (VSD) direktorių Darių Jauniškį ir jo pavaduotoją Remigijų Bridikį.

Buvusio Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko teigimu, VSD vadovai turėtų būti nušalinti bent jau iki tol, kol išaiškės aplinkybės dėl ažiotažą sukėlusios informacijos, esą VSD galėjo rinkti informaciją apie kandidato į prezidentus Gitano Nausėdos komandos asmenis bei diplomatą Vygaudą Ušacką.

Kaip ketvirtadienį feisbuke rašė V. Bakas, VSD daro spaudimą pranešėjui.

„Tuo metu, kai žvalgybos vadovas savo vakardienos interviu įvairiose studijose žadėjo viską išsiaiškinti, teigė nežinantis, kas yra pranešėjas, pats pranešėjas buvo tardomas VSD pavaduotojo Bridikio kabinete apie tai, ar jis yra pranešėjas, kiek įstaigoje yra dar pranešėjų ir t. t.

Gerbiamam prezidentui bent jau iki tol, kol išaiškės aplinkybės, siūlyčiau nušalinti VSD direktorių.

Manau, kad tai yra spaudimas savo pareigas atlikusiam pareigūnui, tikiuosi, kad generalinis prokuroras į tai sureaguos nedelsdamas.

VSD direktoriui Dariui Jauniškiui, jo pavaduotojui siūlyčiau pasirūpinti pranešusio pareigūno ir jo šeimos, taip pat kitų darbuotojų saugumu. Aiškintis dėl galimų savo paties veiksmų yra nekorektiška mažų mažiausiai.

Gerbiamam prezidentui bent jau iki tol, kol išaiškės aplinkybės, siūlyčiau nušalinti VSD direktorių, tardymą atlikusį pavaduotoją ir paskirti laikinai vadovauti VSD vieną iš pavaduotojų“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė V. Bakas.

Prokuratūra imasi veiksmų dėl V. Bako teiginių

Generalinė prokuratūra sureagavo į ketvirtadienio rytą parlamentaro V. Bako paskelbtą informaciją apie galimai tardomą VSD pareigūną. Prokuratūros atstovai teigia jau priėmę atitinkamus sprendimus, bet plačiau jų komentuoti negali.

„Prokuratūra informuoja, kad į visą šiandien ryte gautą informaciją yra nedelsiant sureaguota, priimti atitinkami sprendimai, tačiau detalizuoti jų pobūdžio, atsižvelgiant į tai, kad tai nėra viešo pobūdžio duomenys, neturime galimybės“, – Eltai teigė generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vedėja Elena Martinonienė.

ELTA primena, kad mišriai Seimo narių grupei priklausantis parlamentaras Vytautas Bakas ragina prezidentą nušalinti Valstybės saugumo departamento (VSD) direktorių Darių Jauniškį ir jo pavaduotoją Remigijų Bridikį.

Buvusio Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko teigimu, VSD vadovai turėtų būti nušalinti bent jau iki tol, kol išaiškės aplinkybės dėl ažiotažą sukėlusios informacijos, esą VSD galėjo rinkti informaciją apie kandidato į prezidentus Gitano Nausėdos komandos asmenisir buvusį diplomatą Vygaudą Ušacką.

V. Bakas taip pat teigia, kad pranešėjas, suteikęs informaciją apie tai, kad prieš prezidento rinkimus neva jam buvo liepta rinkti informaciją apie G. Nausėdos ir V. Ušacko aplinką, buvo tardomas VSD.

„Pats pranešėjas buvo tardomas VSD pavaduotojo Bridikio kabinete apie tai, ar jis yra pranešėjas, kiek įstaigoje yra dar pranešėjų ir t. t. Manau, kad tai yra spaudimas savo pareigas atlikusiam pareigūnui, tikiuosi, kad generalinis prokuroras į tai sureaguos nedelsdamas“, – teigė V. Bakas.

VSD vadovybė griežtai atmeta viešai reiškiamus būgštavimus, esą žvalgyba rinko informaciją apie tuomečio kandidato į prezidentus G. Nausėdos aplinkos žmones ir tuometį diplomatą V. Ušacką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Na, taip: "V. Bakas ragina prezidentą nušalinti VSD vadovus" - kai to LAIKU nepadarė Paksas, pats buvo nušalintas.

nusivylęs ----juk tai palikto kgb darbo Lietuvoje tęstinumas

nusivylęs ----juk tai palikto kgb darbo Lietuvoje tęstinumas portretas
Kiek daug Lietuvoje pūliuojančių žaiždų.Siaubas ima pagalvojus.Vis dėl to p.Bakas drąsus žmogus ,labai daug iškėlė konservinių šiūkšlių ir aferizmo.Jis turi šeimą ,tikriausia grasino ,tai ir atsitraukė,kad visi liktų gyvi.Juk tikrų Tautos vyrų nieks neieško,kur jų nupjautos galvos,kas kurį susprogdino,.Labai graudu,kad siautėja valstybėje atskirų gaujų apgaulė ,aferizmas ir tiesiog valstybės naikinimas.Bet atrodo,kad p.Prezidentas nenori girdėti ir daryti tvarkos.Gal irgi yra pusiau žydiško kraujo,tai litovčų negaila///

Anonimas

Anonimas portretas
Bakai nesistenk įtikti nausėdai ,jam rūpi tik lenkų kotletai ,ir Skvernelio keliukas ,o ne milijardinės landsberginių aferos ,ar kažkokie virusai ,
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių