Quantcast

V. Andriukaitis: patariau V. Sinkevičiui nedalyti nepasvertų pažadų

Darbą Europos Komisijoje baigiantis Vytenis Povilas Andriukaitis sako naujai kadencijai deleguotam Virginijui Sinkevičiui pataręs Europos Parlamento klausymuose nedalyti nepasvertų pažadų, kurių gali mėginti išpešti europarlamentarai.

„Patariau jam gerai pasiruošti klausymams, visiems namų darbams, įsigilinti į Direktorato pateiktą medžiagą, perskaityti ir sugebėti atsakyti. Patariau įsiklausyti į klausimus, neduoti išankstinių pažadų, nes tai neišpasakytai pavojinga“, – žurnalistams Briuselyje trečiadienį sakė V. Andriukaitis.

„Jei matai, kad klausimai gudrūs, sukti ir provokuoja tave pasisakyti kažką, ką būtinai turėsi padaryti, tai bus labai pavojinga (...) reikia labai apgalvotai ir įžvalgiai atsakyti, jokiu būdu neužkibti ant parlamentaro kabliuko išpešti kuo daugiau pažadų“, – pridūrė jis.

Pasak jo, Lietuvos kandidatas turėtų žinoti savo kompetencijas ir tai, kas numatoma Komisijoje, neužbėgant būsimiems tyrimams ar išvadoms už akių. Jo žodžiais, „mechanizmai Komisijoje yra kolektyviniai, ir jeigu davus pažadą nepasieksi daugumos, tai bus tuščia.“

Lietuvos ekonomikos ministrą Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen) siūlo skirti aplinkos eurokomisaru, tačiau tam būtinas europarlamentarų pritarimas.

Europos Parlamentas V. Sinkevičiaus klausymus rengia ketvirtadienį. Balsuoti dėl kandidatų į komisarus Parlamentas ketina spalio 23 dieną Strasbūre.

Jei bus patvirtintas, 28 metų V. Sinkevičius taps jauniausiu eurokomisaru bendrijos istorijoje.

Dabartinis eurokomisaras V. Andriukaitis yra atsakingas už sveikatą ir maisto saugą. Anksčiau Lietuvos eurokomisarais buvo Dalia Grybauskaitė ir Algirdas Šemeta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
girdėjau kalbas,kad visos vietos pardavinėjamos.Idomu kiek jis turės atiduoti.

tie

tie portretas
geri patarimai tik ir tinka komgenseko palikuonims dalintis juk sava hebra o mes /runkeliai.......

Vardas redakcijai zinomaa

Vardas redakcijai zinomaa portretas
Tu tai pridalinai tiek per 30 metu kad puse lietuvos emigravo
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių