Quantcast

V. Adamkus įvertino G. Nausėdos pranešimą: pozityvus ir labai platus

Kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus sako pozityviai vertinantis dabartinio šalies vadovo  Gitano Nausėdos metinį pranešimą. Kartu, atkreipia dėmesį dvi kadencijas Lietuvai vadovavęs V. Adamkus, G. Nausėda pranešime koncentravosi ne į užsienio politiką, bet į valstybės vidaus reikalus.

„Tikriausiai galiu pasakyti, kad vidaus reikalai jo pranešime vis tiek ryškėjo. Išryškėjo visos esančios mūsų valstybėje problemos, kurios jaudina mūsų tautą. Jo tikėjimas ar noras matyti, kad tos klaidos kitais metais daugiau nepasikartos“, – Seime žurnalistams aptardamas G. Nausėdos metinį pranešimą sakė V. Adamkus.

Kartu prezidentas pažymėjo, kad patį pranešimą jis vertina kaip pozityvų.

„Pozityvus, labai platus... Mano bendras vertinimas yra teigiamas“, – sakė V. Adamkus.

Jo tikėjimas ar noras matyti, kad tos klaidos kitais metais daugiau nepasikartos.

Savo ruožtu Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkui Vytautui Landsbergiui G. Nausėdos kalba pasirodė turininga, kelianti daug klausimų.

„Kalba labai turininga ir kelianti daug klausimų“, – žurnalistams sakė profesorius.

Paklaustas, ar jo manymu G. Nausėdos kalboje liko nepaminėtas koks nors svarbesnis procesas ar reiškinys, V. Landsbergis užsiminė manąs, kad Lietuvoje maža ramaus siekio susitarti.

„Man apskritai Lietuvoje kai ko trūksta. Ramaus siekio susitarti. Yra per daug pykčio ir psichozės. Bet tą ne vien aš matau, daug kas tai mato. Šiek tiek apie tai ir prezidentas pakalbėjo. Bet reikėtų kalbėti konkrečiau – tam reiktų susirinkti siauresniame ratelyje“, – teigė V. Landsbergis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių