Quantcast

V. Adamkus: dėl COVID-19 situacijos negalima kaltinti tik Vyriausybės

Kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus pripažįsta, kad pastarosiomis dienomis šalyje ypač sparčiai augantis COVID-19 atvejų skaičius yra gąsdinantis. Visgi buvęs šalies vadovas akcentuoja, kad dėl blogėjančios epidemiologinės situacijos negalima kaltinti tik Vyriausybės. Pasak V. Adamkaus, dėl plintančios koronavirusinės infekcijos atsakomybę turi prisiimti ir pati visuomenė.

„Tikrai galiu išreikšti paramą, padėką medicinos darbuotojams, tačiau turiu pasakyti, kad visą kaltę suversti už tų reikalavimų ir pasiruošimų nevykdymą Vyriausybei suversti irgi negalima, kadangi, manau, kad visuomenė irgi turi prisiimti tam tikrą kaltės dalį dėl to, kas darosi“, – LRT radijui teigė V. Adamkus.

„Čia yra ir pati visuomenė kalta, nes ji turi laikytis nustatytų taisyklių, bendradarbiauti. O kaip paskutiniai tyrimai rodė, nemaža dalis žmonių visiškai ignoruodavo, ką Vyriausybė skelbdavo“, – pridūrė jis.

Čia yra ir pati visuomenė kalta, nes ji turi laikytis nustatytų taisyklių, bendradarbiauti.

Todėl prezidentas akcentuoja, kad šioje sudėtingoje situacijoje visuomenė privalo laikytis priimtų nurodymų ir ribojimų.

„Galbūt nebuvo visiškai pasiruošta, bet prie to nepasiruošimo ir dėl tų pasekmių, kurias šiandien turime, visuomenė turi irgi prisiimti (atsakomybę – ELTA). Visuomenė turi būti paklusni, priimti nurodymus, kurie yra specialistų nustatyti ir privalomi ir juos vykdyti. Tada bendromis pastangomis mes išlįsime iš tos situacijos, kuri šiandien viešpatauja pas mums“, – sakė kadenciją baigęs prezidentas.

„Kai pas mus per parą 1000 atvejų atsiranda, tai čia tik paseka bendrų visuomenės reakcijų, veiksmų, tam tikrų reikalavimų nesilaikymo“, – akcentavo jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių