Quantcast

V. Adamkus apie V. Pranckiečio istoriją: tai ne tik pajuoka, tai – nesąmonė

Prezidentas Valdas Adamkus viliasi, kad Lietuvai niekada daugiau nebereikės patirti to, kas Seime vyko antradienio vakarą.

Buvęs šalies vadovas parlamente surengtą balsavimą dėl Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio atstatydinimo vadina nesąmone ir vertindamas užsitęsusius bei nesėkmingai pasibaigusius valdančiųjų bandymus nuversti parlamento vadovą, piešia niūrias ateinančių metų prognozes Lietuvos politikai.

„Tai ką mes matėme vakar vakare... aš tikiuosi, kad Lietuva niekada daugiau tokioje padėtyje neatsidurs. Tiesiog sunkiai protu suvokiama, kad 11 asmenų atlieka 141 atstovo darbą. Tai yra ne tik pajuoka, tai yra nesąmonė. Tikiuosi, kad niekas neturės pergyventi to, ką mes pergyvename šiuo metu vidaus politikoje", – Eltai sakė V. Adamkus.

Tai ką mes matėme vakar vakare... aš tikiuosi, kad Lietuva niekada daugiau tokioje padėtyje neatsidurs.

Prezidentas kaltų dėl šios susiklosčiusios situacijos nepersonalizavo. Jo teigimu, tai, kad susiklosčiusi situacija kelia politinę įtampą ir Seimo narius atitraukią nuo valstybei svarbių klausimų sprendimo, kaltas ne dviejų asmenybių – „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio ir V. Pranckiečio – konfliktas, bet kelių skirtingų interesų grupių susidūrimas.  

„Aš manau, kad čia ne dviejų asmenybių, bet atskirų grupių interesų išnaudojimas... bando visos grupės drumstame vandenyje žvejoti“, – teigė V. Adamkus, skeptiškai vertindamas galimybes, kad iki 2020 m. Seimo rinkimų politinė atmosfera normalizuosis.

„Aš nesitikiu, kad mes per paskutinius metus grįšim į normalų, struktūrinį valstybinį darbą“, – apibendrino prezidentas.

ELTA primena, kad antradienį Seime žlugo V. Pranckiečio atstatydinimo procedūra. Neeilinio posėdžio metu balsavime dalyvavo tik 11 parlamentarų. Už tai, kad V. Pranckietis būtų atleistas iš Seimo pirmininko pareigų balsavo 3 Seimo nariai, 7 buvo prieš, 1 biuletenis buvo sugadintas.

Valdantieji planavo, kad V. Pranckiečio atleidimo iš Seimo pirmininko pareigų klausimas bus įrašytas į ketvirtadienio Seimo plenarinių posėdžių darbotvarkę. Vis dėlto pačiam V. Pranckiečiui paprašius, balsavimas buvo surengtas antradienį nenumatytame Seimo plenariniame posėdyje, kurį sušaukė Seimo valdyba. Seimo narė „valstietė“ Agnė Širinskienė posėdžio metu pastebėjo, kad Seimo vicepirmininkas Arvydas Nekrošius kvestionuoja plenarinį posėdį sušaukusios Seimo valdybos posėdžio teisėtumą, todėl „valstiečiai“ trečiadienį prašo etikos sargų išsiaiškinti, ar jis buvo teisėtas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tomas

Tomas portretas
Koks jis seimo vadovas? Jis tik spikeris kuris vykdo valdančiųjų nurodymus. Jokia partija jo daugiau po savo sparnu nepriims už tokius nupušėjimus. Jam svarbiausia į namus ir iš namų su kortežu ir švyturėliais grįžti.

...

... portretas
"Yra partija, yra bėda, o 'konservai' - TRAGEDIJA".

M

M portretas
Valdzia skaitosi išrenka ir edasi tarp pusavi , kol laikas baigiasi a ateina kiti ir tie edasi ir taip jau 30 metu nematau nieko gero gerai , kad niekada neinu i balsavimus nes jie nieko neduoda , o patekę i seima tik pralobti nori sąžiningi ne vieno nematau, kad dirbtų zmonem
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių