Quantcast

Užsienio žiniasklaida: rinkimuose lietuviai atmeta populizmo bangą

  • Teksto dydis:

Lietuvos prezidento rinkimus aprašanti užsienio žiniasklaida penktadienį pažymi, kad abu kandidatai tvirtai remia Europos Sąjungą (ES), o tai rodo, jog lietuviai nepritaria per žemyną slenkančiai euroskepticizmo ir populizmo bangai.

„Rinkdamiesi iš dviejų proeuropietiškų centro dešiniųjų pažiūrų kandidatų lietuviai, laikantys Europos Sąjungą klestėjimo ir saugumo šaltiniu, nepasidavė bloką apėmusioms euroskeptiškoms ir populistinėms nuotaikoms“, – rašo naujienų agentūra Agence France Presse (AFP).

Amerikiečių agentūra „Bloomberg“ teigia, kad tiek Ingrida Šimonytė, tiek Gitanas Nausėda žadėjo Lietuvą „išlaikyti orientuotą į Europos Sąjungos liberalumo ir daugiakultūriškumo vertybes“.

„Dar nesuskaičiavus nė vieno balso yra aišku, kad šie rinkimai yra dar viena pergalė jėgoms, besipriešinančioms populistams nuo Varšuvos iki Romos“, – teigia „Bloomberg“.

Prezidento rinkimai Lietuvoje vyks sekmadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rinkėjas

Rinkėjas portretas
Nebalsuosiu nei už vieną sugadinsiu biuletenį.Negalės tada pasakyti, kad turite tai ką išsirinkote.Sąžinė nors bus rami ,kad nebalsavau nei už vieną, nes nebuvo už ką balsuoti..

Liuda

Liuda portretas
Jau tik ne šimonytė,ir vėl skolinsis mlr.ir neklaus mūsų.Ji šypsosi,o velnią galvoja.Aš už Nausėdą,nes jis yra šeimos žmogus.Šimonytė kuri pataikauja gėjams tai nieko nelauk gero,bus visiems riesta ir pensininkams tai grabas,nes jau atėmė nemažai pensijos tai iš tokios ir nelauk gero.O užsienio lietuviai tik dalelė ją palaiko,tačiau dauguma nori matyti Nausėda prezidentu.

Juonas

Juonas portretas
Ašai nepritariu pulipizmui..
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių