Quantcast

Užsienio reikalų ministras patvirtino: Rusijai ir Baltarusijai rengiami sankcijų paketai

Rusijai, Baltarusijai rengiami sankcijų paketai, patvirtino užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis ir prezidento Gitano Nausėdos patarėja Asta Skaisgirytė.

„Kalbant apie Rusiją, Baltarusiją, sankcijų klausimas yra darbotvarkėje, Rusijai dėl sankcijų, susijusių su A. Navalno suėmimu, ir ką Lietuva ir bendramintės šalys gali pasiūlyti Europos Sąjungai, ypač po vyriausio įgaliotinio J. Borrellio vizito į Maskvą“, – antradienį spaudos konferencijoje sakė A. Skaisgirytė.

Iniciatyvos dėl sankcijų Rusijai bei Baltarusijai ir kiti klausimai antradienį buvo aptarti prezidento G. Nausėdos ir užsienio reikalų ministro G. Landsbergio susitikime.

G. Landsbergis po susitikimo teigė, kad dėl ketvirto Europos Sąjungos (ES) sankcijų paketo vyksta pokalbiai, o Baltijos šalys savo ruožtu anksčiau gali įvesti savo sankcijų paketą.

„Ketvirtasis sankcijų paketas (Baltarusijai) yra europinis sankcijų paketas, kol kas nėra aiškių  kriterijų, kaip jis bus sudarinėjamas, mes su Baltijos kolegomis kalbame apie sankcijų žmonėms, kurie negalėtų atvykti į Baltijos šalis, sąrašo suderinimą. Šiame pradiniame etape aš informacijos negalėčiau pateikti, vyksta diskusijos, yra renkami įrodymų paketai ties asmenų sąrašu“, – po susitikimo sakė G. Landsbergis.

Rusijos atžvilgiu, pasak G. Landsbergio, „kalbama daugiausiai apie taip vadinamą A. Navalno sąrašą, žmonės, kurie yra susiję, prisidėję prie A. Navalno suėmimo, įkalinimo, teismo, galbūt ir užsakovai taip pat“.

„Lietuva  šiame procese dalyvauja, mes esame diskusijose su kolegomis ir iš Baltijos šalių, ir Lenkija taip pat, ir tikimės, kad artimiausiu metu tas sąrašas būtų pateiktas Europos Sąjungos atsakingoms institucijoms ir bus pradėtas derinti aukščiausiu politiniu lygiu“, – pažymėjo ministras.

Klausiamas, ar tikisi Europos Sąjungos šalių paramos sankcijoms Rusijai, ypač po ES diplomatijos vadovo Josepo Borrellio (Žozepo Borelio) vizito Maskvoje, G. Landsbergis teigė, kad tai „buvo sunki pamoka, iš kurios pasimokius reikia žiūrėti, kad tokios apmaudžios situacijos nesikartotų“.

J. Borrellis sulaukė kritikos apsilankęs Maskvoje šiai išsiuntus keletą ES diplomatų ir tebevykstant protestams.

„Mes matom, kad netgi pats ponas J. Borrellis pripažįsta, kad tai buvo sunki pamoka jam asmeniškai ir turbūt ir pačiai Europai, ir iš šitos pamokos pasimokius reikia žiūrėti, kas gali būti daroma toliau, kad tokios apmaudžios situacijos nesikartotų. Man rodos, kad vieningas patvirtinimas rimtų sankcijų A. Navalno sąrašo būtų geras žingsnis ir geras atsakas“, – sakė G. Landsbergis.

J. Borrelis į Maskvą vyko nepaisant Lenkijos ir Baltijos šalių raginimo to nedaryti, išaugus įtampai dėl Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno įkalinimo.

Kritikos banga dar išaugo dėl vizito eigos. Būtent jo metu Maskva išsiuntė Lenkijos, Vokietijos ir Švedijos diplomatus, apkaltinusi juos dalyvavus A. Navalno šalininkų protestuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Įtariu

Įtariu portretas
Mūsų valdžios svapaliojimą,apie kažkokias sankcijas Rusijai ir Baltarusijai,labai panašu į Rusijos agentų vaidybą.Neva tai sankcijas skiriame kitiems,bet aiškiai matosi,kad nuo jų kenčia Lietuva.Ar čia ne tų užslaptintų 75 metams"didvyrių" darbas?

Kiek jūs galite kenkti?

Kiek jūs galite kenkti? portretas
Jūs brudai,už tai,kad gavote patampyti Svetlaną, Lietuva jau prarado šimtus milijonų.Nejaugi nesuprantate,kad tos sankcijos kenkia ne kažkam,o pirmiausia Lietuvai.Susidaro įspūdis,kad tie sankcijų gamintojai,jomis tik prisidengia,o kenkia ne kitiems,o Lietuvai.Čia labai panašu į užslaptintų kgebistų veiklą.

.

. portretas
Rusijos ir Baltarusijos pykčiui nusišaldyk ausis, ministre. Dabar orai tam palankūs.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių