Quantcast

Užsienio politikoje prezidentas pabrėžia ryšius su Lenkija

Vertindamas savo užsienio politiką, prezidentas Gitanas Nausėda pabrėžia strateginę partnerystę su Lenkija, užmegztą ryšį su šios vadovu Andrzejumi Duda (Andžejumi Duda).

„Dvišaliai santykiai, pabrėžčiau strateginę partnerystę su Lenkija, atkūrėme prezidentų tarybos veiklą, susiklostė puikus asmeninis dalykinis ryšys su Lenkijos prezidentu A. Duda ir to patvirtinimas – mano visai nesenas vizitas į Krokuvą“, – per metinę spaudos konferenciją trečiadienį sakė G. Nausėda.

G. Nausėda taip pat pabrėžė, kad vienas kertinių jo užsienio politikos elementų yra dėmesys Rytų partnerystės valstybėms, kaip atsvara Rusijos ir Baltarusijos „rizikos veiksniams“.

„Stengiamės stiprinti, visų pirma morališkai, Rytų partnerystės šalis. Asmeniškai vykau į vizitus Ukrainoje, Moldovoje, Sakartvele“, – sakė prezidentas.

Taip pat jis išskyrė Lietuvos ryšius su Vokietija, Prancūzija, priminė pernai vykusį Prancūzijos vadovo Emmanuelio Macrono (Emanuelio Makrono) vizitą Lietuvoje.

„Tikrai neeilinis įvykis, nubrėžęs labai gerą perspektyvą ateičiai, nes nepaisant tam tikrų galbūt skirtingų įsivaizdavimų užsienio politikoje, aš matau labai daug bendrų taškų, ties kuriais galėtume dirbti ir bendradarbiauti“, – apie Prancūzijos vadovo vizitą pernai rugsėjį Lietuvoje sakė G. Nausėda.

Per antruosius kadencijos metus prezidentas G. Nausėda vyko devynių dvišalių vizitų į užsienį, Vilniuje priėmė 18 valstybių vadovų ir pareigūnų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių