Quantcast

Uždegė žalią šviesą Laisvės partijai: atitinka visus reikalavimus

Teisingumo ministerija patvirtino, kad steigiamos Seimo narės Aušrinės Armonaitės vadovaujamos Laisvės partijos įstatai, programa ir steigėjų sąrašas atitinka įstatymų reikalavimus.

Partijos steigimo dokumentai ministerijai buvo pateikti birželio 20 d. Ši ministerijos išvada suteikia teisę partiją registruoti Juridinių asmenų registre.

Politinei partijai įsteigti būtina, kad ji Lietuvoje turėtų ne mažiau kaip du tūkstančius steigėjų, kurie po partijos įregistravimo tampa jos nariais. Laisvės partija Teisingumo ministerijai pateikė 2 423 steigėjų sąrašą. Šį sąrašą ministerija sutikrino su Gyventojų registro duomenimis ir kitų registruotų politinių partijų sąrašais, kadangi Lietuvos piliečiai gali būti tik vienos politinės partijos steigėjai ar nariai. Po patikrinimo patvirtintas steigėjų skaičius – 2 343.

Teisingumo ministerija primena, kad šiuo metu Lietuvoje įregistruotos 24 politinės partijos, vienijančios 112 158 narius.  

Teisingumo ministerija nagrinėja politinių partijų steigimo, reorganizavimo, pertvarkymo ir likvidavimo dokumentus, tvirtina surašytų duomenų tikrumą.

Visos politinės partijos kiekvienais metais iki kovo 1 d. ir iki spalio 1 dienos, Teisingumo ministerijai privalo pateikti savo partijos narių sąrašus. Šie sąrašai teikiami ir tikrinami Politinių partijų narių sąrašų informacinėje sistemoje.

ELTA primena, kad Laisvės partija yra įkurta Aušrinės Armonaitės ir Remigijaus Šimašiaus iniciatyva.

2018 metų lapkritį A. Armonaitė su R. Šimašiumi pasitraukė iš Liberalų sąjūdžio dėl kilusio konflikto su Liberalų sąjūdžio vadovybe. Nesutarimo priežastis – Vilniaus liberalų skyriaus sprendimas dalyvauti savivaldos ir merų rinkimuose ne su partijos, o su R. Šimašiaus vedamu visuomeniniu komitetu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Daunas

Daunas portretas
Geriau kurkit cirko partiją gastroliuosit po lietuvą rodysit triuką kaip galima tapti daržove

F 23 raptor

F 23 raptor portretas
O kas finansuos ar mg boltik su tulpiu paštu

Anonimas

Anonimas portretas
Pirmyn lezbijankų,gėjų,pedofilijos partija,tai dabar bus gražu mūsų šalelėje.Laisvė iškrypėliams !
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių