Quantcast

Už piktnaudžiavimą Panevėžio merui siūloma skirti 40 tūkst. eurų baudą

Prokuratūra siūlo Panevėžio merą Rytį Mykolą Račkauską pripažinti kaltu dėl piktnaudžiavimo ir skirti jam 40 tūkst. eurų baudą.

Šios bausmės per Šiaulių apygardos teismo posėdį penktadienį paprašė prokurorė Dalia Markauskienė.

„R. M. Račkauskas savo veiksmais padarė neturtinę žalą ne tik savivaldybei, bet ir valstybei“, – sakė D. Markauskienė, BNS pranešė teismo atstovas Vytautas Jončas.

Prokurorė taip pat mano, kad be piniginės baudos merui turi būti uždrausta penkerius metus dirbti valstybės tarnyboje.

Tokios pats bausmės – piniginės 40 tūkst. eurų baudos bei draudimo dirbti valstybės tarnyboje – prokurorė prašo ir mero patarėjai Gintarei Maskoliūnienei. Kaltintoja mano, kad patarėja, kaip ir meras, taip pat padarė neturtinę žalą savivaldybei ir valstybei.

Šioje byloje Panevėžio meras kaltinamas per savo patarėją G. Maskoliūnienę davęs neteisėtų nurodymų savivaldybės tarnautojams, taip siekiant, kad savivaldybės organizuojamų viešinimo ir komunikacijos srities viešųjų pirkimų laimėtoja taptų su verslininku Mariumi Vaupšu susijusi įmonė „Lukrecijos reklama“.

R. M. Račkauskas savo veiksmais padarė neturtinę žalą ne tik savivaldybei, bet ir valstybei.

Bylos duomenimis, naudingų konsultacijų R. M. Račkauskui galėjo būti suteikta ir asmeniškai, kaip politikui.

M. Vaupšas yra miręs, jo atžvilgiu baudžiamasis procesas yra nutrauktas.

Kaltės nepripažįsta

Anksčiau teisme duodamas parodymus R. M. Račkauskas sakė, kad savo kaltės jis nepripažįsta, kaip valstybės tarnautojas jokių veikų, kurios jam inkriminuojamos šioje baudžiamojoje byloje, nepadarė, dėl jo veiklos nei valstybė, nei Panevėžio miesto savivaldybė nuostolių nepatyrė.

G. Maskoliūnienė taip pat sakė, jog savo kaltės nepripažįsta, anot jos, nieko savo naudai nedariusi, visi darbai buvę atlikti savivaldybės naudai.

Ši byla buvo išskirta iš 2018-ųjų birželį pradėto didesnio tyrimo dėl galimos korupcijos Panevėžio savivaldybėje, kuris pernai liepą buvo nutrauktas.

Tiek meras R. M. Račkauskas, tiek patarėja G. Maskoliūnienė šiuo metu eina savo pareigas, jie nėra nušalinti.

Vilniaus apygardos teisme nagrinėjama kita Panevėžio mero byla, joje jis kaltinamas dėl prekybos poveikiu ir piktnaudžiavimo, susiję su galbūt sutartu kyšiu iš krepšinio klubo „Lietkabelis“ vadovo. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

VLADAS

VLADAS portretas
Galu gale reikia baigti su tais merais , reikia netik bausti , bet ir visa turta KONSFISKUOTI. Meras turi buti MERU ,, pavyzdziu visiems o zuliku, visi vagys ir milijonieriai. Tada salyje bus tvarka ir pasitikejimas .

pagal

pagal portretas
viska reiketu vyt von bet kai visi is to pacio kelmo ispir ti tai cia t ik reketas svoge riu karalysteje matosi nepasid alino navaru tai A chebrantas ir pareketavo bauda===

Anonimas

Anonimas portretas
Netikiu vykstą kerštas .....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių