Quantcast

Už ministrų vakarienę su medžiokle ministerija sąskaitos kol kas negavo

  • Teksto dydis:

Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) nėra gavusi sąskaitos už vakarienę Panevėžio rajone liepos pabaigoje, kur, be ministrės Virginijos Baltraitienės, dalyvavo ir du verslo atstovai, Veterinarijos tarnybos vadovas Jonas Milius ir Latvijos žemės ūkio ministerijos delegacija.

Ministerija BNS informavo, kad sąskaitą už vakarienę ministrė paprašė pateikti pačiai ŽŪM, nors pati V.Baltraitienė anksčiau sakė, jog „nesirūpina, kas moka“.

„Žemės ūkio ministrė iš susitikimo išvyko anksčiau už kitus renginio dalyvius, o sąskaitą už vakarienę paprašė pateikti Žemės ūkio ministerijai. Kol kas sąskaita negauta“, - rašoma Žemės ūkio ministerijos BNS pateiktame atsakyme.

Vakarienė su medžiokle Panevėžio rajone vyko beveik prieš mėnesį - liepos 27 dieną.

Trečiadienio vakarą V.Baltraitienė BNS teigė niekada nesirūpinanti, kas moka už užsienio valstybių delegacijų priėmimus.

„Aš niekada nesirūpinu, kas moka, tai arba Veterinarijos tarnyba mokėjo, arba mūsų ministerija“, - sakė ministrė.

Tačiau penktadienį „Lietuvos ryto“ televizijai V.Baltraitienė sakė, kad vakarienė kainavo apie 300 eurų.

„Kažkur nepilnai 300 eurų kainavo. Paprastai, lietuviškai, po porą cepelinų, kas po vieną, kas po du suvalgė“, - teigė ji.

Ministrė teigė, kad apie Stumbrynėje vyksiančią medžioklę ją informavo J.Milius.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba BNS informavo, kad už liepos 27-osios pasibuvimą Panevėžio rajone tarnyba nieko nemokėjo.

Medžioklę vakarienės metu pagal pradinę ministrės versiją organizavo J.Milius, tačiau penktadienį ministrė pateikė kitą versiją - kad medžioklę organizavo verslininkas „Dojus agro“ vadovas Pranas Dailidė.

Penktadienį V.Baltraitienė pažadėjo kreiptis į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją, „kad būtų išsklaidytos bet kokios abejonės dėl galimo interesų konflikto per oficialios Latvijos delegacijos vizitą Lietuvoje“.

Ji teigė, kad keli Lietuvos verslo atstovai į pasibuvimą liepos 27 dieną buvo pakviesti Latvijos žemės ūkio ministro Janio Duklavo iniciatyva, o vienas iš jų - „Dojus agro“ vadovas P.Dailidė ir organizavo medžioklę.

Portalas 15min.lt penktadienį rašo, kad dėl susitikimo Panevėžio rajone galėjo būti susitarta liepos 23 dieną vykusioje buvusio žemės ūkio ministro konservatoriaus Kazimiero Starkevičiaus gimtadienio šventėje. Portalo žiniomis, būtent K.Starkevičiaus jubiliejaus šventėje J.Duklavas asmeniškai pakvietė žinomus Lietuvos verslininkus su juo susitikti dar kartą. Šie verslininkai ir ėmėsi organizuoti Latvijos ministro pramogas Panevėžio rajone, Petriškių stumbryne suplanuoto susitikimo metu. K.Strakevičius neatsakė, ar jo jubiliejuje dalyvavo minėti du verslininkai, tačiau neigė, kad jo jubiliejuje galėjo būti tariamasi dėl būsimos vakarienės - medžioklės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai portretas
Klaipedos tautos tarnai savaitgalį virš tūkstančio išleido iš biudžeto cementovkei , ir dar naglai sako , kad tai nedaug. Tarybinis rojus grįžo, partiniai ir komjaunuoliu išvykos(sabasai).

na

na portretas
nesuprantu vieno, argi belikę to proto brūkšnelis arba visai jo nėra, tokia protinga boba ir taip durnai įkliūti

raila

raila portretas
Netoli nuo sovietines nomenklaturos jie visi nuejo. Bausti ir sodinti dauguma.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių