Quantcast

Utenos vicemeras apie pandemijos valdymą ir skiepus: visi susiduria su tuo pačiu š*du

  • Teksto dydis:

Utenos rajono savivaldybės mero pavaduotojas Vitalijus Šeršniovas pirmadienį susitiko su tėvais, kurie protestavo prieš galimybių pasą vaikams nuo 12 metų. Politikas susirinkusiems pasakojo apie girdėtas būsimas privilegijas dėl mokslo turtingųjų vaikams, abejojo Statistikos departamento pateikiamais skaičiais, reiškė simpatijas Sveikatos teisės institutui.

Feisbuko puslapyje „Pilietiški uteniškiai“ paviešintame vaizdo įraše girdėti, kad Darbo partijos atstovas teigia nesiskiepijęs, bet persirgęs COVID-19.

„Mane pagavo tas virusiukas, suraitė tai kaip reikalas“, – susirinkusiems pasakojo vicemeras. 

Jis teigė, kad nuolat yra tarp dviejų grupių. „Pastoviai susiduri su medicinos darbuotojais, kurie sako: Ką? Jūs dar nepasiskiepijęs? Nepasiskiepijęs. Tada sako – o ką mums daryti, mus valdžia spaudžia, darbdaviai ir taip toliau. Tai sakau – mane taip pat spaudžia. Aš gal ir vicemeras, pareigos labai didelės – tas pats viskas, nesvarbu, kuriam lygmeny, visi susiduria su tuo pačiu šūdu, vadinkim, yra toks dalykas ir viskas. Kaip su juo kariauti – duokit pasiūlymų, patarimų“, – kalbėjo jis.

Vicemeras tęsė „niekuomet nevaręs“ nei ant „vakserių“, nei ant „antivakserių“, nes turi pareigas ir privalo vykdyti, kas parašyta pareigose.

Ilgiau nei 30 minučių trunkančiame įraše taip pat girdisi, kad politikas reiškia simpatijas kontroversiškai vertinamam Sveikatos teisės institutui, vadino jį „stuburu kovos, kurią čia visi kovoja“. Jis taip pat teigė, kad Statistikos departamentas, pateikdamas statistinius duomenis dėl koronaviruso situacijos, daro daug klaidų. 

„Kokių reikia skaičių, tokius Statistikos departamentas ir padarys. Jokių problemų nėra absoliučiai“, – sakė politikas. 

Jis teigė, kad abejoja, ar išvis reikia skiepyti vaikus nuo koronaviruso. 

„Valstybės politika tokia, matot gi patys, ko jūs čia stovit – dvylikamečius skiepyt pradės, išvis, nežinau, man tai asmeniškai... Neserga žmonės tokiam amžiuj ir panašiai. Paskiepytas du, tris kartus taip pat neša tą ligą, serga. Turiu pažįstamą – du skiepai, trečia savaitė iš lovos negali išlipt. Atėjo žmogus kaime gyvenantis paskiepytas, apkrėtė kitą paskiepytą, trečia savaitė iš lovos negali išlipt, man labai trūksta logikos šitoj vietoj. Man trūksta logikos, aš gal kažko nežinau“, – pasakojo jis.

„Pasiskaitau apie tokius globalesnius dalykus, aišku, tai gali būti vos ne sąmokslo teorijos dalis, bet, kad „grietinėlės“ sūneliai ir dukrytės turėtų su laiku gauti mokymą tiesioginį, o visi kiti – tik nuotolinį. Jis bus ne toks kokybiškas ir paviršutiniškas, ir panašiai. Čia kaip žiūrėsi“, – sakė mero pavaduotojas.

V. Šeršniovas portalui kauno.diena.lt teigė išsakęs savo nuomonę, o ne oficialią savivaldybės poziciją.  „Išdėsčiau savo nuomonę“, – teigė politikas.

Paklaustas, ar po šio įrašo jis sulaukė neigiamų reakcijų iš kolegų, mero, jis tikino: „Man patinka tai, kad mes su meru tarpusavyje atvirai pašnekame, mūsų nuomonės kiekvieną dieną, sakykim, kažkurioje vietoje skiriasi, kažkur sutampa. Visą laiką ieškome konsensuso ir vienas kitą bandome suprasti. Meras šioje vietoje turi gal šiek tiek kitokią nuomonę negu aš. Manau, kad reikia į informaciją žiūrėti iš visų pusių, o ne tik iš sau patogios. Buvo pokalbis, aš savo pozicijos nekeičiau. Matau dalykų, kurie man nelabai logiški, kai kur ir švelniau galėčiau pasakyti. Bet yra tokia situacija, kokia yra. Vakar ir tėveliams sakiau, kad būtų čia maras ar tuberkuliozė, tai nei vieno čia nebūtų – nei manęs, nei jų, – visi būtume seniai pasiskiepiję.“

Jis teigė, kad tam tikri procesai, vykstantys mūsų šalyje, jam kelia klausimų, į kuriuos niekas neduoda atsakymų. Anot jo, jeigu būtų atsakymai, tai ir susirinkti žmonėms nereikėtų. „Žmonės žinotų ir nekeltų bangų“, – sakė politikas.

Pasiteiravus nuomonės apie privalomą vakcinaciją nuo COVID-19, mero pavaduotojas pateikė pavyzdį: „Žiūrėkit, net Putinas eina prieš privalomus skiepus. Kaip jūs galvojate – žmogaus teisių kontekste privalomas skiepijimas normalu? Man atrodo, kad tai nenormalu. Dar negimė toks žmogus šioje planetoje, kuris man nurodys, kaip aš turiu elgtis su savo sveikata.“

„Žmonės turi įvairių interesų. Aš visada dirbu už visas puses. Jeigu žmogus rūpinasi sveikata ir jis mano, kad geriausias rūpinimasis yra pasiskiepyti, tai aš tokią informaciją pats asmeniškai skleidžiu. Kadangi pandemijos situacija yra visiškai nauja, tai mes kiekvieną dieną adaptuojamės prie kažko naujo, – sakė pašnekovas. –   Mano rate dauguma žmonių yra pasiskiepiję. Nesakau, kad tai yra blogai, tai gal ir gerai yra, bet yra ir kita pozicija. Yra tam tikros žmonių grupės, vaikų grupės, kurios statistiškai nekelia jokios apčiuopiamos rizikos, kad dabar reikėtų leisti pinigus vaikams, o jie užaugę turės mokėti skolas. Mes juk į skolą varom.“

Vaizdo įrašą galite žiūrėti čia:



NAUJAUSI KOMENTARAI

Romas

Romas portretas
Kiek tenka bendrauti visi juokiasi iš valdžios.gerai kad dar yra normaliu.iki ko davedė liaudi.skiepyti ir neskiepyti laisvai bendrauja tiek lauke tiek uždarose patalpose.bet i viena parduotuve eiti negali.kas tai?o jai sudėti sergančiu skaičiu statistikos lietuvoj tai gyventoju pas mus gal šeši milijonai.

Greta

Greta portretas
Ačiū jums už atvirus žodžius. Malonu girdėti, kad dar yra mąstančių politikų. Matosi, kad Mūsų valdantieji seniai pardavė Lietuvėlę ir vykdo antihumanistinius ekspetimentus. Kraštas mūsų gražus, ekologiškas - reikia jį išvalyt nuo paprastų žmonių, kad tik "išrinktieji" gyventų. Ar kažkas pasikeis? Sunku patikėti...

Liu

Liu portretas
Žmogus. 12 metų sūnus prasirgo taip, kad vos slogelė keliom dienom. Daugiau nieko. Kam dabar skiepyt?! Kategoriškai prieš.
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių